Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oligofrena condamnata pentru tilharirea unei batrine

Instanta de fond a Tribunalului Braila a condamnat-o, zilele acestea, pe Geanina Dorina Nicoara, in virsta de 23 de ani, tinara diagnosticata cu oligofrenie gr. I, la un an de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de tilharie (art. 211 Cod Penal). In baza art. 113 Cod Penal, judecatorii au dispus obligarea infractoarei la tratament medical, tinind cont de faptul ca are afectiuni psihice grave.
Anul trecut, Nicoara a atacat-o pe o batrina si i-a smuls portofelul din mina, pe motiv ca "nu avea ce sa manince". Nemernicia s-a petrecut in ziua de 5 mai 2004. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, in dimineata acelei zile, Aurora C., in virsta de 70 de ani, locatar al blocului A8 din cartierul Hipodrom, s-a dus la cumparaturi. Ea s-a decis sa se intoarca acasa in jurul orei 13.00. Intr-o mina tinea sacosa cu cumparaturi, in cealalta portofelul in care se gaseau 340.000 de lei. Ajunsa in scara blocului in care locuieste, batrina se pregatea sa urce la etajul I, cind a fost atacata de oligofrena. Geanina Dorina Nicoara i-a smuls pensionarei portofelul din mina, apoi a fugit mincind pamintul. Ramasa fara agoniseala, Aurora C. a urmarit-o pe hoata, strigind dupa ajutor. N-a reusit s-o ajunga din urma, dar un cetatean - ramas neidentificat - a pus mina pe infractoare si a adus-o inapoi, la locul faptei. Oligofrena luase deja banii si aruncase portofelul pe o alee. Uterior, a fost sesizata Politia.
Oamenii legii spun ca agresoarea a urmarit-o pe batrina inca de la magazinul de unde cumparase piine, asteptind momentul potrivit ca sa actioneze. Geanina Dorina Nicoara a fost, ulterior, expertizata din punct de vedere psihic, medicii constatind ca are discernamintul usor diminuat in raport cu fapta comisa. De aceea s-a si dispus obligarea ei la tratament medical de specialitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii