Skip to main content

OJCA a ajutat fermierii locali sa scrie proiecte pentru accesarea fondurilor europene structurale

Conducerea Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Braila a acordat sprijin si asistenta pentru 12 producatori agricoli, in vederea elaborarii de proiecte privind accesarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala in cadrul Programului national de Dezvoltare Rurala. Potrivit raportului anual de activitate, oficiul a acordat asistenta privind intocmirea documentatiilor, obtinerea avizelor precum si a creditelor bancare potentialilor beneficiari din rindul fermierilor judetului. Concret, au fost elabotare proiecte de investitii pe Masura 1.2.1. depuse in sesiunile din martie, aprilie, mai si noiembrie: Achizitie tractor si plug la AF Mocanu Ionel - localitatea Albina", in valoare de 51.101 euro, "Modernizare ferma de vaci lapte PFA Ungureanu Ioan - localitatea Unirea", in valoare de 80.553 euro, "Modernizare ferma vegetala PFA Tarachiu Stan - comuna Tufesti", in valoare de 41.309 euro, "Achizitie masini si utilaje de mare productivitate si performanta in localitatea Viziru" - 49.516 euro, "Modernizare ferma vegetala prin achizitionare de utilaje agricole" la SC "Misana" SRL - 21.500 euro si in cazul PFA Sandu Sorin, cu o valoare de 80.000 euro. In acelasi raport se precizeaza ca mai sint in lucru alte 6 proiecte aflate in diverse stadii de finalizare, acestea urmind a fi depuse in urmatoarele sesiuni.
De asemenea, OJCA Braila a mai organizat in acest an mai multe cursuri de pregatire profesionala pentru producatorii agricoli, cum ar fi "Lucrator calificat in cresterea animalelor", "Pescar in ape interioare si de coasta", "Lucrator calificat in cresterea pasarilor".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu