Oglindă, oglinjoară, care e cea mai înaltă cascadă din țară? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Oglindă, oglinjoară, care e cea mai înaltă cascadă din țară?

Primăria comunei vâlcene Mălâia vrea ca recent descoperita Cascadă a lui Ciucă de pe Valea Bucureasa să fie declarată cea mai înaltă din România. Primarul Sergiu Bogdan a declarat, pentru Agerpres, că a vorbit cu reprezentanții Serviciului Județean Salvamont și Salvaspeo, precum și cu mai multe organizații nonguvernamentale, însă nu știe cu exactitate ce instituție ar putea să certifice acest aspect.
„Am vorbit cu cei de la Salvamont și cu mai multe ONG-uri din mediu. Va trebui să vină aici specialiști care să certifice sau nu dacă această cascadă este mai înaltă decât Cascada Cailor. Există opinii care converg în această direcție, dar nu ne hazardăm în a da noi verdictul. Normal că ne-ar bucura acest aspect, ar întregi lista de obiective turistice ale localității Mălaia, alături de satul de vacanță Ciungetu, bisericile de lemn, traseele montane", a declarat edilul din Mălaia.
Cascada lui Ciucă a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munții Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic. „Aceasta era cunoscută drept apa spânzurată a lui Ciucă, localnicii și majoritatea ciobanilor știau de ea. Are aproximativ 80 de metri și, deși Cascada Cailor este mai înaltă din câte știm, cea din urmă este formată din etaje, în timp ce cascada vâlceană are o cădere directă, fără etaje. Evident, trebuie mai multe lucruri analizate pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă cascadă din România", a declarat pentru Agerpres șeful Serviciului Salvamont și Salvaspeo Vâlcea, Mircea Lera.
Cascada lui Ciucă, înaltă de 80 de metri, se află pe Valea Bucureasca, la aproximativ 2 kilometri de drumul național 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munților Lotrului.
Cascada Cailor s-a format pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea statiunii turistice Borşa. Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi se adună într-un circ glaciar şi de acolo de pe versantul abrupt al Rezervaţiei Piatra Rea se prăvăleşte în jos formând cascada în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 m, apoi 20 m și din nou 40 m.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro