Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficialii FRF cred ca se va ajunge la arbitrajul UEFA

Oficialii Federatiei Romane de Fotbal care au plecat, miercuri, la Amsterdam, sint de parere ca, cel mai probabil, se va ajunge la arbitrajul UEFA pentru stabilirea calendarului grupei G de calificare a Campionatului European din 2008.
Antrenorul primei reprezentative, Victor Piturca, a declarat ca este foarte greu ca tintarul grupei sa fie stabilit la Amsterdam. "Va fi foarte greu sa ne intelegem, pentru ca fiecare isi urmareste interesul, insa sper sa reusim sa ajungem la un consens, pentru ca ar fi mai bine decit sa ajungem la arbitrajul UEFA", a spus Piturca.
Tehnicianul roman a afirmat ca isi doreste sa intilneasca reprezentativa Olandei la inceputul si la sfirsitul preliminariilor pentru turneul final ce va fi gazduit de Elvetia si Austria. "Vrem sa avem sub control una dintre echipele care se va bate pentru calificare. As dori sa jucam cu Olanda si Bulgaria spre finalul preliminariilor", a completat Piturca.
Victor Piturca a mentionat ca nici un antrenor din cei sase ai grupei G nu a acceptat sa joace impotriva Romaniei in datele pentru meciurile amicale.
Referitor la faptul ca l-a reprimit pe fundasul stelist Mirel Radoi la nationala, Piturca a declarat ca va fi greu ca relatia dintre ei sa fie ca inainte de conflictul pe care l-au avut in luna iunie 2005. "Este foarte dificil. Sper sa punem lucrurile la punct cind se va reuni lotul pentru turneul din Cipru. Daca va veni, atunci se va prezenta la conferinta de presa alaturi de mine", a spus Piturca.
Intrebat de ce l-a convocat pe jucatorul formatiei italiene Bogdan Patrascu pentru turneul amical din Cipru, Piturca a raspuns: "El a jucat constant constant la Piacenza. Iovan a fost si l-a vazut si a fost multumit de prestatia sa, asa ca am dorit sa il am in lot pentru aceste doua meciuri", a completat oficialul federatiei.
El a precizat ca este in cautarea unei solutii viabile pentru inlocuirea mijlocasului Dorinel Munteanu. "Nu stiu ce se va intimpla cu Munteanu peste sase-sapte luni. Sper sa joace bine pentru ca echipa nationala are nevoie de el in forma", a adaugat Piturca.
Directorul Departamentului de Relatii Internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat ca, la Amsterdam, fiecare isi va apara punctul de vedere. "Va fi o negoicere in care fiecare parte isi va apara punctul de vedere. Este posibil ca toate echipele sa se inteleaga, iar una singura sa nu fie de acord cu programul pe care-l vom stabili".
La rindul sau, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a afirmat ca cel mai probabil se va ajunge la arbitrajul UEFA pentru stabilirea tintarului grupei G. "Probabil ca se va ajunge la arbitrajul UEFA pentru ca nu ne vom intelege. Am avut discutii la singe in ultimele saptamini, dar nu s-a rezolvat nimic", a spus Lupescu.
Selectionerul Victor Piturca, directorul general Ionut Lupescu, directorul de relatii internationale Florin Prunea si seful Compartimentului International, Liana Stoicescu, au plecat, miercuri, in Olanda, unde va avea loc intilnirea reprezentantilor echipelor din grupa G de calificare la Euro-2008.
Oficialii federatiilor din Olanda, Romania, Bulgaria, Slovenia, Belarus, Albania si Luxemburg se vor intilni, joi, la ora 9.00, la Grand Hotel Huis ter Duin din localitatea Noordwijk aan Zee, de linga Amsterdam, pentru a stabili programul meciurilor. In cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, programul grupei va fi stabilit de UEFA.
Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) va plati reprezentantilor delegatiilor doua nopti de cazare la hotel si transportul local, fiecare federatie urmind sa suporte costul deplasarii in Olanda. Grand Hotel Huis ter Duin, situat la aproximativ 30 de minute de Aeroportul Schiphol din Amsterdam, este locul obisnuit de cantonament al nationalei Olandei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii