Mergi la conţinutul principal

Oficial European: România şi Bulgaria sunt discriminate!

"Am evocat în întâlnirea cu premierul României şi cu reprezentanţii guvernului, dar şi cu preşedintele PNL, problema Schengen. Eu cred că excluderea României şi Bulgariei din sistemul Schengen este o discriminare inacceptabilă. Nu există niciun motiv obiectiv în acest sens. Din contră! Sistemul însuşi este unul pus la îndoială de cetăţenii europeni, care se simt tot mai puţin protejaţi în urma atentatelor care au avut loc la Paris şi nu numai", a explicat Malosse, citat de agerpres.ro.
El s-a referit şi la lipsa unei politici cu adevărat comune în interiorul Uniunii, dar şi al spaţiului Schengen, cu privire la imigraţie. În opinia sa, din această cauză au loc drame umanitare inacceptabile, cu cetăţeni care fug din ţările aflate în război, iar Italia, Grecia, Malta şi Spania au fost lăsate singure să se lupte cu această problemă.

Corupţie este aproape peste tot !

Potrivit lui Malosse, trebuie să se întărească sistemul Schengen, cooperarea între sistemele de Poliţie din statele membre, între serviciile de siguranţă, pentru că acolo este de fapt problema. În opinia sa, oamenii politici, membri ai guvernelor, preferă să satisfacă opinia publică din ţările lor, să arate cu degetul către România şi Bulgaria şi să îşi asigure continuitatea la putere.
Această atitudine este considerată scandaloasă de reprezentantul CESE, pentru că nu are nicio legătură cu adevăratele probleme cu care se confruntă spaţiul Schengen. "Avem de-a face cu o discriminare scandaloasă a României şi Bulgariei", a menţionat Malosse.
Mai mult, el a catalogat drept "o glumă" justificarea menţinerii celor două ţări în afara spaţiului Schengen din cauza corupţiei. "Asta este o glumă. Corupţie este aproape peste tot. Nu văd nicio legătură. Sunt doar nişte argumente ale oamenilor politici în căutarea unui ţap ispăşitor, în loc să găsească o soluţie pentru adevăratele probleme", a precizat reprezentantul CESE.
El a subliniat că nu există cooperarea necesară nici între ţările din interiorul sistemului. "Mie dacă mâine mi se fură paşaportul în Franţa, autorităţile franceze nu vor comunica, din motive de reglementare, numărul paşaportului meu Belgiei, spre exemplu. Deci paşaportul meu va putea fi folosit de către cineva care vrea să zboare de la Bruxelles în Turcia sau către altă destinaţie. Deci nu există această cooperare între ţările membre Schengen", a mai spus Henri Malosse.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro