"Avind in vedere stadiul actual de pregatire a lansarii etapei a doua a procesului de privatizare, precum si interesul investitorilor, se va incerca stabilirea unui termen rezonabil pentru pregatirea ofertelor finale angajante, care este probabil sa fie in luna ianuarie 2006", se precizeaza in comunicat.
Sapte din cei opt investitori inscrisi pentru privatizarea CEC au depus oferte neangajante la termenul din 21 octombrie, din cursa retragindu-se banca franceza Societe Generale, care detine pachetul majoritar la cea de-a doua banca din Romania - BRD.
La acea data, oficialii Comisiei de privatizare a CEC au declarat ca urmatorul termen pentru depunerea ofertelor finale angajante ar putea fi 28 noiembrie.
Potrivit Reuters, care a citat o sursa guvernamentala, aminarea urmatoarei etape a privatizarii CEC este legata si de stadiul privatizarii celei mai mari banci din Romania - Banca Comerciala Romana. Conform aceleiasi surse CEC este evaluata la aproximativ 650 milioane de euro, iar privatizarea ar putea fi incheiata in 2006.
Astfel, autoritatile de la Bucuresti doresc sa cunoasca mai intii cistigatorul licitatiei pentru BCR, unde au intrat in finala banca austriaca Erste si cea portugheza Millennium bcp.
Erste Bank este si unul dintre ofertantii de la privatizarea CEC, pentru care mai concureaza National Bank of Greece, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si consortiul format de Raiffeisen International Bank Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft.
Investitorul strategic care va cumpara Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va avea posibilitatea sa preia pina la 75% din capital, dar nu mai putin de 50% plus o actiune a bancii, potrivit strategiei de privatizare a bancii.
CEC este a sasea banca din Romania in functie de valoarea activelor si detine cea mai mare retea teritoriala, de circa 1.400 de unitati. Banca a incheiat primele noua luni cu un profit net de trei milioane lei (870.000 euro).