• clinica privată a intrat în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila pentru specialităţile ORL, dermatologie, diabet şi nutriţie, începând cu luna iulie • pacienţii vor beneficia gratuit de consultaţii şi investigaţii, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie şi a cardului de sănătate • de asemenea, “West Clinique” pregăteşte un program pilot, în cadrul căruia vor fi trataţi gratuit pacienţii suferinzi de neuropatie diabetică • copiii au acces tot mai larg la serviciile clinicii, medicii fiind pregătiţi să consulte şi pacienţi de vârste mici
Luna iulie a venit la clinica privată brăileană “West Clinique” cu încă o serie de noutăţi: consultaţii şi investigaţii gratuite la specializările ORL, dermatologie şi diabet şi nutriţie, doar în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, program pilot pentru brăilenii suferinzi de diabet, analize de sânge gata pe loc, montare de senzori pentru monitorizarea glicemiei. La acestea mai adăugăm faptul că mămicile îşi pot aduce copiii la consultaţii, fără nicio reţinere, la foarte multe discipline medicale, ba chiar şi la recoltare probe pentru analize, mai ales că personalul medical este foarte bine pregătit.
Începând cu luna în curs, brăilenii care au nevoie de consult pe partea de ORL (dr. Raluca Arhire), dermatologie (dr. Virginia Kaperonis) ori diabet şi boli de nutriţie (dr. Aurora Caracostea), se pot prezenta la “West Clinique” cu biletul de trimitere de la medicul de familie şi cu cardul de sănătate, iar la final nu vor scoate niciun ban din buzunar, pentru că investigaţiile vor fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), în baza contractului încheiat recent cu clinica privată pentru aceste discipline medicale. Important este ca pacienţii să se programeze, chiar dacă au bilet de trimitere, pentru a evita aglomerarea.
Oferta care prevedea 3 consultaţii medicale gratuite pe zi la dermatologie mai rămâne valabilă doar pentru luna iulie! Restul investigaţiilor se plătesc. Acest lucru este valabil pentru cei care nu au bilet de trimitere de la medicul de familie.
În cazul în care o persoană îşi doreşte să beneficieze de serviciile medicale gratuite oferite de “West Clinique” în baza contractului cu CJAS, însă este neasigurată, acest fapt nu mai reprezintă o piedică. Maranda Enciu, managerul clinicii, îi îndrumă pe brăilenii neasiguraţi să-şi plătească cotizaţia pentru sănătate la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila, apoi să meargă cu chitanţa la CJAS, pentru a fi introduşi în baza de date. Acest demers îi ajută pentru a beneficia de aceleaşi servicii medicale gratuite ca o persoană asigurată.”Tot aud spunându-se că la «West Clinique» sunt preţuri mari. Nu! Noi avem servicii gratuite, în baza biletului de trimitere şi a cardului de sănătate. Am creat posibilitatea ca pacientul să-şi rezolve problema chiar dacă nu este asigurat”, ne-a declarat Maranda Enciu.
Diabetul, una dintre afecţiunile pe care «West Clinique» pune mare accent
Diabetul reprezintă o afecţiune tot mai prezentă în vieţile oamenilor, iar dacă nu este investigat la timp, poate surveni decesul. Tocmai de aceea, “West Clinique”, prin dr. Aurora Caracostea, încearcă să-i facă pe brăileni să conştientizeze cât de gravă poate fi această boală, dar şi cum poate fi prevenită ori ţinută sub control. Pacienţii sunt trataţi cu maximă atenţie, iar în momentul în care se vor prezenta în clinică, vor fi consultaţi şi investigaţi temeinic, înainte de a le fi prescrisă o reţetă.
“Pe partea de diabet şi boli de nutriţie, realizăm consultaţii şi investigaţii suplimentare pentru stabilirea certă a diagnosticului şi a încadrării. Diabetul este în strânsă legătură cu nutriţia şi atunci trebuie să fim atenţi la ce mâncăm, cât şi când mâncăm. Pacientul este ascultat şi investigat suplimentar în cadrul acestui contract cu CJAS. El trebuie să vină cu biletul de trimitere pentru diabet şi boli de nutriţie. Dacă pacienţii nu sunt identificaţi cu diabet, iar noi observăm că ar fi suspect de această afecţiune, pacienţii intră de urgenţă la diabet, fără a fi programaţi, şi vor fi înscrişi în Programul Naţional de Diabet. Încercăm să identificăm la timp această afecţiune şi să fim prompţi cu medicaţia. Dacă pacientul nu-şi face o glicemie pentru a vedea dacă are sau nu probleme cu diabetul, se poate aştepta ca, la un moment dat, mai ales acum când este caniculă, să cadă în stradă şi să nu ştie de ce i s-a făcut rău. Dacă analizele ne indică diabet, intră urgent în Diabet, fără programare, îi facem toate investigaţiile şi va fi înscris în program. Oferim glicemia gratuită, iar hemoglobina glicozilată este decontată la nivelul reactivului, deci nu facem profit pe seama analizelor de laborator cu diabetul. Un lucru important este că avem singurul echipament din regiune care dă rezultatul în 6 minute. În principiu, în Brăila sunt multe laboratoare şi centre de recoltate unde hemoglobina glicozilată este lucrată în Bucureşti, Iaşi ori alte oraşe. La noi, hemoglobina glicozilată este lucrată în faţa lor, iar medicul are rezultatul în 6 minute, fapt ce-l ajută la prescrierea reţetei şi a dozajului. Eu cred că am făcut un lucru bun că am intrat în contract cu CJAS pentru diabet şi boli de nutriţie”, ne-a mai spus managerul “West Clinique”.
Pacienţii cu diabet au ocazia de a se trata chiar în clinica brăileană, însă trebuie ştiut faptul că există unele tratamente perfuzabile care nu sunt cuprinse în contractul cu CJAS, iar acestea vor fi suportate din buzunarul propriu. Personalul medical va informa persoanele în cauză despre aceste costuri.
Neuropatia diabetică. «Vrem să tratăm pacienţii gratuit»
Conducerea clinicii private a declarat “război” diabetului, iar începând cu această lună, va fi identificat un anumit număr de pacienţi cu neuropatie diabetică care să beneficieze gratuit de îngrijiri medicale de specialitate, chiar şi la domiciliu. Totul face parte dintr-un program pilot iniţiat chiar de “West Clinique”. Concret, persoanele care vor fi selectate pentru acest program, vor avea parte de pansamente speciale, de curăţarea plăgilor, de doppler gratuit etc. “Ne dorim ca un număr de pacienţi să beneficieze anual de servicii la cele mai înalte standarde şi, chiar dacă nu plătesc, să poată fi trataţi la un nivel la care nici nu-şi închipuiau că se poate la Brăila. Este o politică a companiei noastre de a ne implica pe partea socială. Vom activa şi «Asociaţia West Clinique», care este înfiinţată de 3 ani şi prin care am ajutat permanent persoane cu analize medicale. O vom implica pe doamna doctor Violeta Bratu, medic de familie, în asociaţie, vom iniţia acţiuni de ajutorare a persoanelor cu probleme medicale la domiciliu. Nu beneficiem de niciun ban de la stat, nu solicităm de la nimeni nicio sumă. Vrem s-o facem noi, pentru că trebuie să mai fim şi oameni înainte de toate”, a mai declarat managerul.
Consultaţii periodice obligatorii la medicul de familie al clinicii
Managerul clinicii private şi-a propus să-i aducă periodic la consult pe brăilenii înscrişi la medicul de familie al “West Clinique”, dr. Violeta Bratu. Aceştia, indiferent de vârsta pe care o au, vor primi notificări, în care le vor fi comunicate luna, ziua şi ora la care au fost programaţi la cabinet. “Dr. Bratu se va axa foarte mult pe prevenţie. Vom notifica pacienţii, indiferent de vârstă, că au obligaţia ca în luna x să vină la consult şi investigaţii specifice vârstei. Nu ne dorim pacienţi care nu vor respecta aceste notificări. Vrem pacienţi care să prevină bolile, nu să se trateze după ureche. Nu pleacă niciun pacient fără EKG de la medicul de familie. Nu ne vom transforma într-un centru de livrare reţete către pacienţi. Dacă nu vor să vină la consult, să nu se înscrie la medicul nostru! Aşa cum am construit clinica pacient cu pacient, aşa vom convinge pacient cu pacient să vină la medicul de familie pentru consultaţii preventive, chiar dacă se simte sănătos tun”, a adăugat managerul.
Chirurgia de zi în ambulator. «Adio» drum la clinicile din Bucureşti!
După cum v-am mai informat, în “West Clinique” se fac şi mici intervenţii chirurgicale, care nu necesită internare. Vorbim aici de problema varicelor la venele superficiale, telangiectaziile sau venele păianjen (dilataţiile vaselor mici sau terminale, care apar, de obicei, pe nas şi pe pomeţii obrajilor –n.r.), unghii încarnate, excizii formaţiuni tumorale, intervenţie hemoroizi şi altele, disponibile pe site-ul clinicii. În acest moment, intervenţiile se fac cu cel mai performant laser din regiune, produs de firma “Eufoton”, firmă care s-a ocupat şi de pregătirea dr. Ştefan Tucă (medic primar chirurgie generală, “West Clinique”) în Italia pentru utilizarea aparaturii medicale de ultimă generaţie.
Aceste mici intervenţii sunt contracost. “Am observat că mulţi brăileni mergeau la Bucureşti pentru aceste mici intervenţii. Considerăm că nu mai este cazul să meargă la Bucureşti acum, având în vedere că tehnica pe care o avem în dotare presupune o reducere a costurilor pe care pacientul le-ar fi suportat prin deplasarea către alte oraşe din ţară. Facem referire aici la chirurgia varicelor. Varicele trebuie operate nu numai în scop estetic, ci şi din punct de vedere al complicaţiilor pe care le pot da. Noi credem că echipamentul nostru este cel mai bun din lume şi cel mai performant. Este singurul laser care are toate autorizaţiile de punere pe piaţă, inclusiv în America, deci ne lăudăm cu o tehnologie inovatoare şi la cel mai înalt nivel din acest moment”, a mai precizat Maranda Enciu.
Copiii au aces tot mai larg la serviciile medicale în “West Clinique”
De multe ori, medicul pediatru are nevoie de ajutorul altor medici de diverse specialităţi pentru a ajunge la un diagnostic cert, mai ales că la mijloc este vorba de la pacienţi în faşă până la adolescenţi. În aceste condiţii, în “West Clinique”, îl puteţi găsi pe dr. Virgil Costea, medic pediatru. Acesta realizează ecografii abdominale şi transfontanelare. Dacă apare situaţia în care copilul are nevoie de investigaţii suplimentare, totul se poate rezolva în aceeaşi încăpere, la doctorii specialişti. Spre exemplu, dr. Raluca Arhire oferă consultaţii celor mici pe partea de ORL. Peste 50% dintre pacienţii acesteia sunt copii.
La ortopedie, dr. Mihai Râşcu realizează ecografii pentru depistarea displaziei de şold, iar la dermatologie, dr. Virginia Kaperonis oferă consultaţii şi dermatoscopii pentru minori.
Dr. Aurora Caracostea aşteaptă copiii la consultaţii pentru diabet şi boli de nutriţie. “Dacă un minor de 3 ani vine la consult şi dintr-o simpă viroză identificăm şi un diabet zaharat, atunci ştii că acel copil devine insulino-dependent. O mămică a plecat în Germania, unde i-a fost implantat celui mic un senzor pentru monitorizarea glicemiei. Acel sensor este foarte important pentru că minorul nu mai este înţepat aşa de des, iar senzorul transmite semnale pe telefon. La noi încă se plătesc aceşti senzori. Noi vom implanta aceşti senzori atât la copii, cât şi la adulţi”, a mai spus Enciu.
La cardiologie, sunt primiţi copiii care au peste 7 ani, iar la stomatologie toţi medicii clinicii îi tratează pe cei mici.
Asistentele de la laboratorul pentru analize sunt foarte bine pregătite, în privinţa recoltării probelor de sânge la copii.
Un cort al “West Clinique” va fi amplasat în municipiu pe timpul caniculei
Conducerea clinicii private brăilene a făcut demersurile necesare pentru aprobarea montării unui cort în municipiu, într-o zonă intens circulată. Trecătorii vor găsi apă rece, îşi vor putea măsura tensiunea şi glicemia, în prezenţa mai multor medici şi asistente medicale ale clinicii.
Amplasarea cortului depinde în acest moment de Primăria Municipiului Brăila, managerul Maranda Enciu aşteptând încă un răspuns de la această instituţie.