De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.
Când îți predai ochii lui Hristos, pentru a privi El prin ei, în locul tău, inima ta va cunoaște adevărata pace.
Nu este o altă alegere mai bună pentru a vedea lumea reală, pentru că Dumnezeu nu a creat două lumi. Ochii nevăzători vor vedea lumea care nu există, dintr-o frică la fel de ireală. Este frica sinelui, care se face îngust, ridicând ziduri pentru o cetate mică, din dorința de separare de semenul său. Opusul Iubirii este frica.
Când îți predai ochii lui Hristos, Pacea Lui devine pacea ta, pentru că Voia Lui devine voia ta. Iar Voia Lui este să fie doar Iubire.
„Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.
Întru aceasta a fost desăvârșită iubirea Lui faţă de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecății, fiindcă precum este Acela, așa suntem și noi, în lumea aceasta.
În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire.
Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi.
Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească.
Și această poruncă avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu să iubească și pe fratele său.”
(întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, IV, 16-21)