* ieri, polițiștii rutieri brăileni au desfășurat activități preventive în trafic, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora * s-a acționat pentru ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa * șoferii au fost implicați într-un experiment care a presupus parcurgerea unui traseu presărat cu obstacole, inițial fără ochelari, apoi purtând ochelarii speciali care simulează consumul de alcool sau droguri
Experiment deosebit pentru șoferii care au folosit ochelari speciali care simulează consumul de alcool sau droguri. A fost parcurs un traseu cu obstacole, iar participanții au înțeles că un șofer aflat sub influența alcoolului sau altor substanțe stăpânește cu greu volanul.
La data de 21 septembrie, polițiștii rutieri au acționat în cadrul Proiectului Roadpol Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Având în vedere gravitatea și numărul accidentelor rutiere ce au loc pe șoselele din România, polițiștii rutieri brăileni au desfășurat activități informativ - preventive în trafic, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. Totodată, se urmărește ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa!
În cadrul campaniei naționale de educație rutieră “Alege viața”, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire care a urmărit conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau droguri ilegale. “Pentru aceasta, polițiștii au folosit două perechi de ochelari special concepuți pentru a induce celor care îi poartă efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.
Astfel, șoferii au fost implicați într-un experiment, care a presupus parcurgerea unui traseu presărat cu obstacole, inițial fără ochelari, apoi purtând ochelarii speciali, fără a dărâma obiectele de pe traseu. În acest mod, conducătorii auto au experimentat sentimentul de nesiguranță, vederea dublă sau mult slăbită, aprecierea greșită a distanțelor, tulburările de echilibru și de coordonare a mișcărilor pe care le poate manifesta o persoană sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise și au înțeles pericolele la care se expun dacă se urcă la volan într-o astfel de stare”, se arată în comunicatul transmis de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.