Mergi la conţinutul principal

Observarea alegerilor, pusa sub semnul intrebarii

Conducerea Asociatia Pro Democratia (APD) Cub Braila anunta ca este posibila suspendarea procesului de observare a alegerilor. O decizie in acest sens va fi luata in functie de reactia Curtii de Apel Bucuresti, la contestatia depusa de APD. "Am aflat ca termenul dat de Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea contestatiei depuse de Asociatia Pro Democratia, privind Decizia 47 a BEC este de 2 decembrie! In acest sens a fost depusa o cerere de preschimbare a termenului, data fiind natura contestatiei noastre si faptul ca alegerile sint inaintea datei stabilite pentru judecarea contestatiei", a precizat Mariana Batca, presedintele APD Braila.
APD arata ca Decizia 47 a Biroului Electoral Central ingradeste activitatea observatorilor interni si internationali, precum si a reprezentantilor mass-media din tara si strainatate, motiv pentru care solicita revenirea asupra acesteia. Asociatia Pro Democratia isi manifesta ingrijorarea cu privire la "cresterea semnificativa a riscurilor de fraudare" a alegerilor din 30 noiembrie 2008. Corectitudinea alegerilor din 30 noiembrie ar putea fi afectata, in opinia celor de la APD, de "limitarea accesului la urne pentru o categorie importanta de alegatori ca urmare a eliminarii posibilitatii cetatenilor de a vota in localitatile de resedinta". Printre motivele de ingrijorare, APD mai aminteste "continuarea si amplificarea vechii practici de desemnare pe criterii politice si clientelare a presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare, zvonurile tot mai insistente privind cumpararea voturilor, practicile de intimidare electorala, abuzul de resurse publice si alocarea discretionara, prin interventia alesilor locali, mai ales a primarilor, a spatiilor pentru campaniile stradale ale candidatilor care afecteaza egalitatea competitorilor si dreptul la libera informare al alegatorilor" etc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu