Mergi la conţinutul principal
De Sfântul Nicolae

Obiectiv-Vocea Brăilei a primit cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei

* ieri, în ziua Ocrotitorului spiritual al Brăilei, ÎPS Arhiepiscop Casian la Dunării de Jos a oficiat Sf. Liturghie Arhierească la Catedrala "Sf. Nicolae" * ierarhul a predicat despre bunătate și a conferit distincția "Vrednicia Andreiană" celor patru spitale din Brăila care s-au evidențiat în lupta pentru salvarea brăilenilor infectați cu noul Coronavirus * de asemenea, ÎPS Casian a oferit "Vrednicia Andreiană" directorului general al "Obiectiv-Vocea Brăilei", Monica Paraschiv, și colegului nostru Marian Gheorghe, pentru "reflectarea în cadrul cotidianului a misiunii și lucrării Bisericii în societate"

 

Sărbătorită, pentru prima dată de la căderea comunismului, în condiții de pandemie, ziua Ocrotitorului spiritual al municipiului Brăila, Sfântul Nicolae, s-a bucurat de prezența ierarhului Dunării de Jos, care le-a vorbit brăilenilor despre bunătate. Înaltpreasfințitul Părinte Casian a venit de la Galați ca să oficieze slujba Sfintei Liturghii la Catedrala "Sf. Nicolae" de pe Ana Aslan, cu toate pericolele reprezentate de extinderea virusului SARS CoV-2. Ierarhul i-a îndemnat pe brăileni să fie buni și darnici, așa cum a fost, odinioară, Sfântul Nicolae, și i-a răsplătit cu cea mai înaltă distincție eparhială pe reprezentanții Spitalului Județean de Urgență, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" și Spitalului de Recuperare și Boli Cronice "Sf. Nectarie" - Veneția Medical. Credincioșii s-au putut închina cu evlavie la moaștele a cinci mari sfinți - Sfântul Ierarh Nicolae, Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Ierarh Luca al Crimeii și Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou, aduse din patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopale și așezate spre închinare într-un spațiu special amenajat în apropierea sfântului lăcaș.

La slujba oficiată de ierarhul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au participat medici, asistenți medicali, profesori, oameni de cultură, precum și numeroși credincioși, cu respectarea măsurilor de siguranță dictate de pandemie.

În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața și minunile săvârșite de Sfântul Ierarh Nicolae, apărător al dreptei credințe, exemplu de blândețe și de iubire față de aproapele. Ierarhul a evidențiat misiunea jertfelnică a preoților care au dus darurile Sf. Nicolae până la casele celor nevoiași, precum și lucrarea atât de necesară a cadrelor medicale, desfășurată cu dedicare, în perioada dificilă prin care trecem.

"Blândețea, bunătatea și fapta plină de iubire a păstorului sfânt, Sfântul Nicolae, a devenit un imbold pe care l-au înțeles mai bine ca oricând jertfelnicii noștri preoți care, zi de zi, pe urmele pașilor Sfântului Nicolae, au mers la casele fiilor acestui sfânt - vârstnici, bolnavi, săraci, copii și neputincioși. De asemenea, jertfelnicii medici din Brăila au adus mulțumire astăzi la Sfânta Liturghie (...). Deopotrivă, tinerii și copiii care frecventează în timp de pandemie mai mult școala din familie, ajutați și de dascăli, de părinți, de medici și de toți oamenii buni, ne ajută să vedem astăzi în Brăila o icoană frumoasă a Sfântului Nicolae în mijlocul păstoriților săi", a spus ierarhul Dunării de Jos.

La momentul cuvenit, mai mulți copii, tineri și credincioși au fost împărtășiți cu Sfintele Taine. Iar după Sfânta Liturghie, în semn de binecuvântare și recunoștință pentru lucrarea desfășurată în pandemie, Înaltpreasfinția Sa a acordat cea mai înaltă Distincție eparhială pentru mireni "Vrednicia Andreiană", medicilor, asistenților medicali și personalului din patru spitale brăilene implicate în tratarea bolnavilor diagnosticați cu Covid-19. Între acestea s-a aflat Spitalul de Recuperare și Boli Cronice "Sfântul Nectarie" - Veneția Medical, cu care Arhiepiscopia Dunării de Jos are un parteneriat de cooperare în beneficiul pacienților aflați în îngrijire în fază terminală, însoțitorilor acestora și personalului medical.

Ierarhul a mulțumit în mod special cadrelor medicale din Secțiile ATI și de la spitalele desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Totodată, Arhipăstorul Dunării de Jos a conferit Distincția eparhială "Vrednicia Andreiană" doamnei Monica Paraschiv, director general al cotidianului "Obiectiv Vocea Brăilei", și colegului Marian Gheorghe, redactor în cadrul aceleiași publicații, în semn de apreciere pentru activitatea jurnalistică și pentru promovarea valorilor creștine în lumea contemporană.

În săptămâna premergătoare sărbătorii, 150 de elevi au primit diplome în semn de apreciere pentru participarea la concursul eparhial de eseuri intitulat "Darul tinereții creștine, imbold pastoral în pandemie pentru comunicare și comuniune".

La finalul slujbei de la Catedrala "Sf. Nicolae", Părintele Arhiepiscop, preoții și credincioșii au interpretat colinde tradiționale specifice perioadei liturgice în care ne aflăm, în așteptarea Nașterii Domnului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro