Din cei 70 de ucenici amintim pe Sfântul Iacob, fratele Domnului, pe care Sfântul Apostol Pavel îl pomeneşte în Epistola către Galateni, zicând: "M-am suit în Ierusalim ca să-l văd pe Petru, iar pe altul din apostoli n-am văzut, decât numai pe Iacob, fratele Domnului" (I, 18-19). Sfântul Marcu Evanghelistul, dintre cei 70 de Apostoli, a fost aşezat episcop în Alexandria, de către Sfântul Petru, iar Sfântul Luca Evanghelistul (care a scris Sfânta Evanghelie şi Faptele Apostolilor) a sfârşit muceniceşte în Teba Beotiei.
Un alt apostol, Sfântul Cleopa, fratele mai mic al Sfântului Iosif (logodnicul Fecioarei Maria) a fost ucis de evrei în casa în care L-a cunoscut pe Hristos Cel Înviat prin frângerea pâinii. Sfântul Simeon, ruda Domnului, a fost al doilea episcop în Ierusalim, după Iacob, şi a fost şi el răstignit pentru Hristos.
Sfântul Iosie sau Iosif, numit Varsava; Sfântul Iust, cel numărat împreună cu Matia, după Iuda cel căzut, care se pomeneşte în Faptele Apostolilor (I, 23) a fost episcop în Eleuteropolis, unde a sfârşit muceniceşte. Sfântul Tadeu, care a fost mai înainte ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul, apoi al Lui Hristos (altul decat Sfântul Apostol Iuda Tadeul) merită de asemenea amintit dintre cei 70 de Apostoli. Un altul, Anania, care l-a botezat pe Apostolul Pavel, a fost episcop în Damasc, fiind apoi ucis cu pietre în Eleuteropolis.