Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oamenii strazii o duc mai bine decit cei din blocuri

Caldura non-stop, si gratis, la domiciliu. Este ceea ce au gasit unii dintre boschetarii din Braila, care, mai descurcareti, si-au facut culcus in canalizari sau in caminele industriale subterane, prin care trec conductele de termoficare. Ei au fost vizitati azi-noapte de jandarmi, care s-au interesat daca acestia au nevoie de vreun ajutor, sa nu inghete, si daca vor sa fie dusi la un camin. Nu mica le-a fost mirarea oamenilor legii, imbracati in sube si cu cizme imblanite, cind au descoperit ca din canale ies locatarii acestora imbracati in maieu cu mineca scurta si cu picioarele goale, plingindu-se de prea multa caldura. Intrebati fiind daca vor sa fie dusi la un adapost, toti boshetarii au refuzat sa-si paraseasca adaposturile, unde nu-i atinge gerul napraznic al noptii.
Jandarmii au pornit pe inserat sa inspecteze o serie de canalizari si camine termice subterane, unde aveau informatii ca salasuiesc mai multi boschetari, pentru a incerca sa-i convinga pe acestia ca, macar citeva zile, cit sint temperaturile foarte scazute, sa mearga la un adapost de noapte. Ei au avut surpriza sa-i gaseasca pe acestia bine mersi, nemultumiti doar ca din cauza conductelor de termoficare linga care si-au gasit culcus, este excesiv de multa caldura. "Noi aici dormim de citiva ani. Acum sintem doar doi, eu si cu sotia. Daca nu avem casa, nu avem serviciu, nu avem nimic, unde sa stam? E cald si bine inauntru, stam la mineca scurta. Noi, de fapt, locuim mai multi aici, dar din cauza caldurii, citiva au plecat, si mai stau prin gara, sa se racoreasca. E, totusi, prea cald aici. Sa plecam de aici? Pai, unde, ca la adaposturile astea, te primeste o noapte si dupa aceea, noi ce facem? Ni se ocupa si locul aici...", le-a spus unul dintre locatarii unei canalizari, jandarmilor.
"Noi stam aici de cinci ani, ia el, de sase. Eu am locuit la casa, m-a demolat, m-a mutat la bloc, n-am platit, m-a evacuat, mi-a furat tot ambalajul, cum se spune, si am ajuns pe drumuri. Acum, sint multumit ca am prins un loc bun, la cald, nu ma pot plinge. Nu am treaba cu frigul, cind vin acasa, e cald si bine. As vrea si eu sa am casa mea, dar cu ce sa platesc, fiindca nu am serviciu, nu am nici un ban.Traiesc din cersit si seara, ne adunam aici. Noi inca o ducem bine, nu ma pot plinge. Nu plecam nicaieri de aici, ca tot pe strazi vom ajunge, de la adapost. Las', ca altii o duc mult mai rau!
Mincam ce gasim, fumam chistoace, le punem, acolo, sa se usuce, si fumam penal, ca la puscarie, nu ne-ajuta nimeni, cu nimic, nici c-o luminare!" s-a plins un locatar al unui camin termic subteran, oamenilor legii. Nici el, insa, si nici tovarasii sai de canal nu s-au lasat dusi la un adapost de noapte.
"Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au executat o actiune pe linia intrajutorarii persoanelor fara adapost, ocazie cu care au fost descoperiti mai multi indivizi ce locuiau in canalizari, dar, din pacate, au refuzat ajutorul nostru, desi ne-am oferit sa-i ducem la un asezamint de noapte", ne-a declarat cpt. Bogdan Ene, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Oamenii strazii sint siguri ca, daca si-ar abandona adaposturile improvizate, acestea le-ar fi imediat ocupate, de alti indivizi fara un acoperis deasupra capului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii