In prezentarea de pe site-ul Teatrului Mic se precizeaza ca in ultimii 15 ani, acelasi personaj, Nicolae Ceausescu, a fost tinta unor analize inteligente, dar si a delimitarilor neverosimile sau a nostalgiilor grotesti. Acum, trupa Teatrului Mic schimba macazul si adopta un ton ironic, incercind sa recupereze imaginea epocii de aur.
Tot pe site-ul teatrului, autorul spune: "Ne-a fost mai usor sa insiram cu umor citeva situatii ca “cizmaria”, “regina balului”, “Congresul UTC”, “Scoala militara de la Moscova”, “audienta scriitorilor si a domnitorilor” sau “Cintarea Romaniei” si sa ne numim piesa “O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” decit sa incercam sa explicam pentru mai tinerii nostri spectatori de ce nu aveam voie pina in 1989 sa purtam blugi, sa calatorim in strainatate, sa bem cafea naturala, si, mai ales, sa ascultam Beatles. Chiar asa, de ce nu aveam voie sa ascultam si sa avem discuri cu Beatles, Rolling Stones, Animals, Pink Floyd, Bob Dylan, Grandfunk Railroad, Alice Cooper, Aerosmith, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Santana, Cream sau Police decit pe sub mina? Iata o intrebare pentru care, daca n-a gasit nici un raspuns, comunismul a meritat sa cada".
Acest spectacol este unul dintre multele de succes montate la Teatrul Mic. Directorul artistic al institutiei, actorul Mihai Dinvale, a povestit ca l-au invitat pe regizorul Alexandru Tocilescu sa monteze un spectacol si el a venit cu aceasta propunere care-l interesa de multa vreme. "Argumentele atunci cind s-a hotarit realizarea acestei montari au fost: actorul Florin Calinescu si tema, parodierea unei epoci de care vrem sa ne despartim cu zimbetul pe buze. Spectacolul are succes pentru ca este foarte bun, a beneficiat de cronici bune si a obtinut premii. Apoi, a insemnat, in acel moment, intoarcerea pe scena a lui Florin Calinescu, dupa multi ani de televiziune. Si nu in ultimul rand, pentru ca atmosfera spectacolului provoaca risu’/ plinsu’. Nu-i vorba de masochism, ci de acea despartire cu zimbetul pe buze, care functioneaza. Trebuie sa ne asumam acea perioada asa cum a fost: cu bune si cu rele. Sper sa nu cadem din nou in aceasta capcana", a marturisit actorul Mihai Dinvale.
Spectacolul s-a mai jucat in Timisoara, Craiova si la Galati, in Festivalul de Comedie, unde a luat Marele premiu si premiul pentru interpretare feminina - Coca Bloos, pentru rolul Elena Ceausescu. A fost invitat si in strainatate, in Varsovia, la o manifestare despre perioada comunista in Estul Europei. In viziunea directorului artistic Mihai Dinvale, atuurile spectacolului sint: umorul, parodia fina si ritmul.