Mergi la conţinutul principal

O zi în Penitenciarul Tichilești

* miercuri, 18 mai, Centrul de Detenție Brăila – Tichilești în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și Rezidențial Apartamente Buzău, a desfășurat activitatea «O zi în penitenciar» * 12 elevi din sistemul de protecție al Direcției de Protecție a Copilului Buzău au aflat experiențele de viață ale persoanelor internate în centru de detenție

 

Tineri din cadrul Direcției de Protecție a Copilului Buzău au petrecut o zi în Penitenciarul Tichilești, unde au aflat experiențele de viață ale deținuților și au înțeles că este important să se ferească de sfera infracțională.   

Potrivit comunicatului transmis de reprezentanții penitenciarului, în data de 18 mai, Centrul de Detenție Brăila – Tichilești în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și Rezidențial Apartamente Buzău, a desfășurat activitatea “O zi în penitenciar”. Proiectul a cuprins  vizitarea centrului,  informare, formare și transpunere în situații de fapt, atât pentru tineri, cât și pentru școală sau familie. “Beneficiari ai acestei activități sunt 12 elevi din sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău. Prin valorificarea experiențelor de viață ale persoanelor internate cu scopul conștientizării efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului, proiectul urmărește reducerea riscului infracțional  și victimal, prevenirea criminalității și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea comunității cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil, prevenirea delincvenței juvenile și sprijinirea eforturilor persoanelor liberate”, se arată în comunicatul transmis de la centrul de detenție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro