Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O victorie pretioasa pentru un final de campionat linistit

Dacia: Olteanu - Constantinescu, L. Ivan, Pelin, M. Dobre - Hristian (min. 26: Iliuta), Plesa (min. 46: Ciocea), Olenic, Ochia (min. 64: Vasilachi) - Ghioca, Covaci
Antrenor: Ion Gigi
FCM Tirgoviste: Vlad - Constantin, Oana, Ciolca - Zidaroiu, Calinescu, Boros, Pastin, Pirse - Ndigwe (min. 49: Ciju; min. 81: Nita), R. Dobre
Antrenor: Leonida Nedelcu
Arbitri: Alexandru Deaconu - Nicolae Marodin si Adrian Vidan, toti din Bucuresti
Observator FRF: Gheorghe Moise (Bucuresti)

Declaratia antrenorului Ion Gigi, dupa partida de la mijlocul saptaminii, s-a adeverit simbata. La capatul unui meci alert, cursiv, cu destule actiuni periculoase in cele doua careuri, Dacia s-a impus cu 2-1 si astfel a condamnat-o pe FCM Tirgoviste la retrogradare.
Partida a inceput in nota de dominare a gazdelor si chiar in minutul 2 Laurentiu Ivan a smuls primele aplauze din partea spectatorilor, dupa ce a reluat cu capul centrarea lui Plesa.
Reactia oaspetilor a fost prompta. Dupa numai doua minute Razvan Dobre a trimis primul sut pe spatiul portii din acest meci, iar in minutul 7 Pirse a scapat singur spre poarta, a sutat la coltul lung, dar Olteanu a pus un picior salvator, deviind mingea in corner.
Jocul s-a derulat in continuare in mare viteza, dar pina in minutul 22 nu s-a mai consemnat nici o actiune periculoasa de poarta. In acel moment Laurentiu Ivan, unul dintre cei mai buni jucatori ai gazdelor, a executat puternic o lovitura libera din pozitie centrala, dar mingea a trecut la ceva distanta de transversala portii oaspetilor. Dupa numai sapte minute, FCM-ul a trecut prin mari emotii, cind Olenic a reluat cu bolta spre poarta insa a aparut providential Pastin care a respins in extremis mingea de pe linia portii.
Portarul brailean a avut la rindul lui o interventie salvatoare in minutul 35 la sutul violent al lui Pirse. Prima parte a meciului s-a incheiat cu un sut din intoarcere al lui Fanel Ghioca, dupa o centrare a lui Iliuta care i-a dat ceva batai de cap lui Vlad.

Laurentiu Ivan si Vasilachi au fost "calaii" tirgovistenilor

In primul minut al partii secunde a fost rindul gazdelor sa tremure serios la sutul centrare al lui Razvan Dobre numai ca mingea a trecut paralel cu linia portii, la o palma insa de aceasta.
Dacia a reluat atacurile spre careul advers astfel ca deschiderea scorului parea iminenta. Vlad (min. 47) a prins in doi timpi mingea sutata de Ciocea, iar dupa o actiune perpendiculara, in minutul 51, Ochia a sutat plasat pe linga portarul oaspetilor, mingea a revenit in marginea careului mic insa Ghioca, prins pe picior gresit, nu a sutat prea puternic pentru a reusi sa marcheze.
In minutul 60, la o noua actiune braileana, Zidaroiu a jucat mingea cu mina in propriul careu si Alexandru Deaconu a aratat prompt punctul cu var. Laurentiu Ivan l-a executat pe Vlad insa euforia gazdelor a durat doar un singur minut deoarece, in faza care a urmat, Ciolca a restabilit egalitatea si a relansat partida.
Impulsionati de acest gol oaspetii au fortat desprinderea insa Razvan Dobre nu a reusit in doua rinduri sa-l invinga pe Olteanu.
Soarta meciului s-a hotarit in minutul 80 cind Ciocea l-a lansat in adincime pe Vasilachi, iar acesta a patruns in careu si a sutat violent in vinclul portii adverse, 2-1.
Tirgovistenii au alergat disperati dupa egalare insa aceasta nu s-a mai produs deoarece defensiva Daciei a jucat fara greseala.
La finalul partidei jucatorii braileni erau in culmea fericirii in timp ce tirgovistenii trintiti pe gazon plingeau de necaz deoarece aceasta infringere le-a parafat retrogradarea in Divizia C.
"A fost un joc meci de lupta caci FCM Tirgoviste a venit cu gindul de a cistiga si scapa astfel de retrogradare. A fost un joc mai degraba modest, dar care si-a atins obiectivul. Pentru moment, acesta este potentialul echipei, iar ceea ce va urma vom vedea incepind din vara pentru ca Dacia are nevoie de citeva implanturi pentru a arata intr-adevar ca o echipa", a declarat la finalul meciului Ion Gigi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii