Mergi la conţinutul principal

O viaţă sănătoasă, o copilărie fericită

SCOP: promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul preşcolarilor prin educarea şi instruirea în rândul personalului didactic, nedidactic (bucătari, administratori), al asistentelor medicale şi al părinţilor preşcolarilor din grădiniţele brăilene
Într-o societate în care marile corporaţii au devenit atracţia tot mai multor părinţi al căror timp petrecut cu familia se diminuează de la o zi la alta, într-o lume în care adulţii sunt preocupaţi în mod excesiv de prosperitatea materială a membrilor familiei, copiii ajung să petreacă tot mai puţine momente alături de părinţi.
Pentru a compensa această lipsă sau pentru că timpul nu le permite adulţilor să acorde atenţia necesară alimentaţiei sănătoase a copiilor, obezitatea a ajuns una dintre cele mai acute probleme de sănătate a lumii contemporane. Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât afectează mai ales copiii, atraşi în mod deosebit de dulciuri şi produsele de tip fast - food.
Urmărind acest fenomen în rândul preşcolarilor din grădiniţele brăilene cu program prelungit, s-a constatat că mulţi copii se confruntă cu această problemă, nu toate unităţile de acest fel beneficiind de sprijinul unui nutriţionist.
Acest proiect îşi propune:
1. Formarea personalului didactic şi nedidactic (bucătari) şi a asistentelor medicale din grădiniţele brăilene în vederea susţinerii unei alimentaţii sănătoase;
2. Conştientizarea părinţilor copiilor din grădiniţele brăilene cu privire la importanţa unei alimentaţii sănătoase.

ACTIVITĂŢI:
1. Susţinerea unor cursuri de formare, bianual, pentru personalului didactic, nedidactic (bucătari) şi asistente medicale din toate grădiniţele brăilene în vederea susţinerii unei alimentaţii sănătoase;
2. Informări şi activităţi nonformale (conferinţe, mese rotunde ş.a), bianual, cu părinţii copiilor din toate grădiniţele brăilene, susţinute de medici nutriţionişti.

REZULTATE AŞTEPTATE:
1. În urma cursurilor de formare oferite personalului didactic, bucătarilor şi asistentelor medicale din grădiniţe, stabilirea meniului copiilor din grădiniţe se va face în mod corect şi conştient.
2. Informaţiile obţinute de părinţi vor contribui la alegerea responsabilă a alimentaţiei copiilor.

EVALUAREA ACTIVITĂŢILOR
Se va face pe baza chestionarelor care urmăresc gradul de satisfacţie a beneficiarilor (părinţi, cadre didactice, bucătari, asistente medicale) cu privire la activităţile derulate.
Analiza comparativă a meniului zilnic al copiilor realizat înainte şi după finalizarea campaniei, atât în cadrul grădiniţei, cât şi în familie.
Voi susţine din venituri proprii toate cheltuielile rezultate din implementarea acestui proiect personal, este angajamentul meu în faţa brăilenilor.

Daniela RĂDULESCU

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro