Mergi la conţinutul principal

O ultimă rectificare a bugetului județului pe 2021 a fost aprobată în ședință extraordinară de CJ

* consilierii județeni s-au întrunit, miercuri dimineață, probabil pentru ultima oară în acest an, în cadrul unei ședințe extraordinare ce s-a desfășurat online, prin videoconferință * motivul a fost o rectificare a bugetului județului în 2021

 

Consilierii județeni au aprobat o ultimă rectificare a bugetului județului Brăila pe acest an. Este vorba despre o ședință extraordinară ce s-a desfășurat, miercuri, 29 decembrie, online, prin videoconferință. Ședința a avut loc la ora 10:00 și nu a durat nici măcar 3 minute, având doar acest punct pe ordinea de zi.

După cum reiese din referatul de aprobare, în ceea ce privește secțiunea de Venituri a CJ Brăila, această rectificare s-a impus în contextul în care la data de 27 decembrie, la anumite categorii de venituri au fost încasate înregistrări suplimentare față de prevederea bugetară, în timp ce, la alte categorii, încasările au fost sub nivelul estimat. De asemenea, potrivit aceluiași document, la secțiunea de Dezvoltare a bugetului Județului Brăila s-a înregistrat un plus de 1.259.000 lei. Mai precis, 19.000 lei în plus – la capitolul vărsăminte din secțiunea de funcționare, 1.240.000 lei în plus la capitolul Finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). După cum se explică în referatul de aprobare, la această categorie de venit se încasează sumele de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru două contracte de finanțare. Astfel, suma totală de 14.342.000 lei (13.102.000 lei buget prevăzut înainte de rectificare plus 1.240.000 lei – suma cu care se rectifică bugetul) aferentă categoriei de venit ”Finanțare PNDL” a fost împărțită în două: 8.657.000 lei pentru lucrările de modernizare a unei porțiuni din DJ212A, Brăila-Mărașu; 5.685.000 lei pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe o porțiune din DC59 – Blasova.

Precizăm că la ședință au fost prezenți 26 de consilieri din cei 30 în funcție. Au absentat liberalii Vasile Constantin Varga, Marian Căpățînă, Cristian Pricop și Florin Cîrligea.

Proiectul privind rectificarea bugetară a fost aprobat de majoritate, dar cu cinci abțineri din partea consilierilor județeni PNL prezenți.

”Epuizându-se ordinea de zi, declar ședința închisă, dar nu înainte de a vă spune, dacă nu ne mai vedem zilele următoare: La mulți ani! Să ne vedem în anul nou care vine, cu sănătate!”, le-a urat președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, colegilor consilieri în cadrul ultimei ședințe a instituției pe 2021.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro