Mergi la conţinutul principal

O tânără pictoriță din Brăila scoate la licitație un tablou și donează banii Spitalului Județean

* gestul frumos este făcut de Andreea Gabriela Tudor, studentă în anul I la Arte * ”Pictura este gata de pus pe perete, pentru a-ți aminti ori de cate ori o privești că și tu ai contribuit la salvarea unor vieți”, spune artista

 

 

Artă pentru viață. Andreea Gabriela Tudor, o tânără pictoriță de 19 ani din Brăila, vrea să sprijine lupta cadrelor medicale cu COVID-19 și scoate la licitație o lucrarea dragă de-a sa. Este vorba despre un tabloul plein-air, dimensiune 40x50 cm, pictat pe pânză, în culori acrilice. Banii obținuți în urma vânzării acestuia vor fi donați Spitalului Județean de Urgență Brăila.

“Pentru că vreau să ne revedem cât mai repede sănătoși, să ne urmăm viața la fel ca înainte, la școală, la facultate sau la serviciu, împreună cu prietenii, colegii și cei dragi, doresc, atât cât îmi permite statutul meu de student, să fiu alături de cadrele medicale și de cei aflați în suferință pe paturile spitalelor. Cel mai mare spital din orașul nostru are nevoi urgente în această situație de criză și am decis să ofer spre vânzare un tablou pictat de mine. Pictura este gata de pus pe perete, pentru a-ți aminti ori de câte ori îl privești că și tu ai contribuit la salvarea unor vieți”, spune tânăra pictoriță.

Andreea Gabriela Tudor a absolvit Liceului de Arte "Hariclea Darclee", promoția 2019, iar în prezent este studentă în anul I la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Tânăra pictează de la vârsta de 4 ani iar în timp a apărut pe simezele brăilene cu 9 expoziții personale și a adunat peste 250 premii la concursuri naționale și internaționale.

Nu este pentru prima dată când pictorița se implică în acțiuni caritabile sau civice. Andreea s-a numărat printre cei care au sărit să ajute în campaniile umanitare organizate de cotidianul nostru pentru Bogdi, iar în urmă cu trei ani a pictat scara blocului în care locuiește, reușind să transforme locul într-o explozie de frumos.

Andreea ne-a spus că în mod normal tabloul pe care îl scoate la licitație pentru a sprijini Spitalul Județean valorează 700 lei, însă aceasta speră ca suma obținută să fie mai mare. Așa cum spunea pictorița, cei care vor să cumpere tabloul și să își amintească când îl privesc că au ajutat la salvarea unor vieți sunt îndemnați să participe la licitație. Mesajele voastre sunt așteptate pe pagina de Facebook Gaby Tudor Art.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro