Mergi la conţinutul principal

O tânără din Republica Moldova lucra ilegal la o societate din Brăila

* polițiștii de imigrări din Brăila au depistat la muncă fără forme legale o tânără din Republica Moldova * aceasta este obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile, iar la ieșirea din România se va institui consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de șase luni

 

O tânără din Republica Moldova lucra la o societate din Brăila, însă nu avea acte legale, astfel că a fost trimisă acasă. Ea nu mai are voie să vină în țara noastră, pentru o perioadă. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile, iar la ieșirea din România se va institui consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de șase luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al Județului Brăila au desfășurat, la data de 24 noiembrie, o acțiune în cooperare cu inspectorii teritoriali de muncă, pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență. “În cadrul activităților întreprinse, a fost depistată o tânără, în vârstă de 20 de ani, din Republica Moldova, care desfășura activități lucrative, fără a deține aviz de angajare sau detașare, la o societate comercială cu obiect de activitate producția de electronice. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra a intrat legal în țara noastră, fiind posesoarea unui permis de ședere, însă nu respectat scopul declarat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere și i-au emis decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile. Totodată, la ieșirea din România pe numele său va fi instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de șase luni, în conformitate cu prevederile  O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale se vor dispune măsuri legale,în conformitate cu prevederile O.G. 25/2014 privind angajarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Acțiunile desfășurate de către polițiștii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor și combaterea migrației și muncii ilegale. Polițiștii fac apel către toți cetățenii străini de pe raza județului să respecte legislația în domeniu, ei fiind invitați să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări al județului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau să viziteze site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu