Mergi la conţinutul principal

O sută de rable care prezentau pericol iminent de accident depistate în trafic, la Brăila

• echipe mixte RAR Brăila - Poliția Rutieră au verificat, în primul semestru al anului în curs, 935 de vehicule, iar 37,76% dintre acestea prezentau diverse probleme • o sută dintre vehiculele trase pe dreapta aveau o stare atât de precară încât puteau provoca oricând accidente grave

 

În primul semestru al acestui an, Registrul Auto Român (RAR) a verificat, în județul Brăila, împreună cu Poliția Rutieră, 935 de vehicule. Potrivit unui comunicat emis de RAR, 37,76% dintre acestea prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Mai grav este că 100 de vehicule, deci circa 10% dintre cele verificate, prezentau pericol iminent de accident din cauza stării precare a sistemelor de frânare sau de direcție. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,37% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,39% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul nostru au fost aplicate 192 de amenzi contravenționale și au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare. În comunicatul RAR nu se specifică însă și valoarea acestor amenzi.

Pe de altă parte, se menționează că, în situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

”Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au mai precizat reprezentanții RAR.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro