Mergi la conţinutul principal

O singură farmacie face testări Covid la Brăila

* este vorba despre farmacia Help Net de pe Calea Călărașilor, iar costul unui test covid cu antigen este de 25 de lei și se poate face în orice zi a săptămânii, dar la anumite intervale orare

 

Dacă aveți simptome specifice infecției cu SARS-CoV2, dar nu vă permiteți o testare la un laborator privat, vă puteți testa și în farmacie. Însă nu în orice farmacie! În Brăila este o singură farmacie avizată în acest sens unde se pot face testări pentru depistarea Covid-19.  Este vorba despre Farmacia Help Net, situată pe Calea Călărașilor, la numărul 61, bloc A, parter. Se poate testa oricine are simptome, fără programare, fără trimitere, iar testarea costă 25 de lei și primiți la schimb și un buletin de analize. Dacă rezultatul este pozitiv intrați în carantină timp de 14 zile, timp în care veți fi luat în evidențe automat de către Direcția de Sănătate Publică Brăila, pentru că acolo sunt trimise toate rezultate testelor efectuate în farmacie. ”Sunt teste antigen rapide din nas. Programul nostru de testare este de două ore pe zi. Fiecare persoană trebuie să completeze acele fișe pentru consimțământ, cu datele personale, cu număr de telefon, adresă. Testul efectiv durează în jur de 15 minute. Noi, în două ore reușim să testăm cam 15, 16 persoane. Da, se poate testa orice persoană care prezintă simptome specifice de infectare, inclusiv copiii dacă le trebuie la școală(...) Se eliberează un buletin de analize, toate rezultatele se transmit la Direcția de Sănătate Publică Brăila. Cine este pozitiv va fi contactat ulterior de către reprezentanții DSP Brăila și se impune acel protocol, va intra în carantină, va fi anunțat inclusiv medicul de familie pentru a putea beneficia de acel concediu medical pentru cele 14 zile de carantină. Ieri (n.r. duminică, 24 octombrie a.c. ), de exemplu, am avut 18 testări, dintre care doi au fost pozitivi. În ultima vreme, septembrie, octombrie, am avut și  5, 6 pozitivi pe zi”, a precizat pentru ”Obiectiv”, Stoienescu Doina, farmacist șef în cadrul Farmaciei Help Net Brăila. Conform sursei citate, testele sunt gratuite, dar se percepe o taxă de 25 de lei la testare pentru materialele consumabile, precum halatele de unică folosință, măști, viziere, mănuși, dezinfectanți.

Așadar, dacă doriți să vă testați cu un test rapid antigen, la Farmacia Help Net din Brăila, trebuie să știți că o puteți face în orice zi a săptămânii, inclusiv în weekend, între orele 8.30- 11.00, dar de la 1 noiembrie programul va suferi modificări.

La nivel național sunt, în acest moment, 106 locații în toată țara, în 19 județe, în care vă puteți testa, iar în perioada următoare lista va cuprinde și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România, potrivit unor reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Cele mai multe farmacii unde se fac testări rapide cu antigen sunt în Prahova (19 locații), București (12 locații), Cluj (11), Iași (10), Constanța (10), restul județelor având câte una, două până la 5 astfel de locații avizate pentru testare. De asemenea, testarea se poate face și la medicii de familie, în spitale însă în acest moment acestea sunt, după cum știți, supraaglomerate, fie contracost, în laboratoarele medicale private.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu