Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O simplă aluniță sau MELANOM? Workshop de informare și prevenție la Biblioteca Județeană

* primul workshop dintr-o serie de șase se desfășoară sâmbătă, la ora 10.00 * derulat de Asociația ”Magia Binelui”, proiectul își propune să informeze populația cu privire la pericolul cancerului de piele, medicii dermatologi oferind totodată și sfaturi pentru prevenirea acestuia

 

 

 

 

Asociația ”Magia Binelui” organizează, în perioada iulie – octombrie 2021, în cadrul proiectului ”Prevenția salveaza vieți”, șase workshopuri pentru informarea persoanelor din Brăila asupra existenței celui mai agresiv cancer de piele – Melanomul, dar și pentru a cunoaște metodele de prevenire a acestei boli.

Primul wokshop are loc sâmbătă, 24 iulie, de la ora 10.00, la Biblioteca Județeană, iar la eveniment pot veni adolescenți, tineri, adulți sau bătrâni.

”Având în vedere că numărul de cazuri de melanom poate crește mai ales după sezonul concediilor, în care multe persoane se expun la radiațiile UV și implicit la riscurile bolilor de piele, vom realiza workshopuri de informare și conștientizare a populației prin care promovăm prevenția ca fiind cea mai eficientă metodă de luptă împotriva cancerului de piele, boală care poate afecta pe oricine”, transmite Asociația ”Magia Binelui” printr-un comunicat de presă.

Melanomul este cunoscut ca fiind cea mai agresivă formă a cancerului de piele, iar prin implicarea medicilor dermatologi, participanții vor învăța cum poate fi prevenit și depistat în faze incipente, atunci când este cel mai ușor de tratat.

”Urmărim ca impact, în comunitatea locală și nu numai, creșterea numărului persoanelor informate despre această boală și a numărului celor care aplică corect metode de prevenire”, mai transmit cei de la Asociația ”Magia Binelui”.

Pentru înscrierea la unul din workshopuri, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0758.141.869 sau pot lua legatura cu organizatorii prin intermediul paginii de Facebook Magia Binelui.

Proiectul de prevenire al melanomului derulat de Asociația ”Magia Binelui” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii