Mergi la conţinutul principal

O simplă aluniță sau MELANOM? Workshop de informare și prevenție la Biblioteca Județeană

* primul workshop dintr-o serie de șase se desfășoară sâmbătă, la ora 10.00 * derulat de Asociația ”Magia Binelui”, proiectul își propune să informeze populația cu privire la pericolul cancerului de piele, medicii dermatologi oferind totodată și sfaturi pentru prevenirea acestuia

 

 

 

 

Asociația ”Magia Binelui” organizează, în perioada iulie – octombrie 2021, în cadrul proiectului ”Prevenția salveaza vieți”, șase workshopuri pentru informarea persoanelor din Brăila asupra existenței celui mai agresiv cancer de piele – Melanomul, dar și pentru a cunoaște metodele de prevenire a acestei boli.

Primul wokshop are loc sâmbătă, 24 iulie, de la ora 10.00, la Biblioteca Județeană, iar la eveniment pot veni adolescenți, tineri, adulți sau bătrâni.

”Având în vedere că numărul de cazuri de melanom poate crește mai ales după sezonul concediilor, în care multe persoane se expun la radiațiile UV și implicit la riscurile bolilor de piele, vom realiza workshopuri de informare și conștientizare a populației prin care promovăm prevenția ca fiind cea mai eficientă metodă de luptă împotriva cancerului de piele, boală care poate afecta pe oricine”, transmite Asociația ”Magia Binelui” printr-un comunicat de presă.

Melanomul este cunoscut ca fiind cea mai agresivă formă a cancerului de piele, iar prin implicarea medicilor dermatologi, participanții vor învăța cum poate fi prevenit și depistat în faze incipente, atunci când este cel mai ușor de tratat.

”Urmărim ca impact, în comunitatea locală și nu numai, creșterea numărului persoanelor informate despre această boală și a numărului celor care aplică corect metode de prevenire”, mai transmit cei de la Asociația ”Magia Binelui”.

Pentru înscrierea la unul din workshopuri, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0758.141.869 sau pot lua legatura cu organizatorii prin intermediul paginii de Facebook Magia Binelui.

Proiectul de prevenire al melanomului derulat de Asociația ”Magia Binelui” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro