Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O a saptea persoana a murit in atacul de la Northern Illinois University

Un al saselea student din cadrul Northern Illinois University a murit, dupa ce un barbat inarmat a deschis focul in timpul unui curs apoi s-a sinucis, a anuntat procuratura vineri, citata de Reuters.
Un bilant anterior mentiona moartea a cinci studenti si a atacatorului.
Cursurile au fost anulate in urma atacului de la aceasta universitate cu 25.000 de studenti, situata la 104 kilometri vest de Chicago.
Barbatul inarmat, despre care politia afirma ca era un fost student al universitatii si avea asupra sa doua pistoale si o pusca, a patruns in sala de curs si a ocupat podiumul pe care se afla catedra, in timpul unui curs de geologie, deschizind focul asupra studentilor, au relatat martori oculari. Ulterior, el s-a sinucis la fata locului.
Politia nu a anuntat identitatea barbatului, afirmind ca nu cunoaste motivul comiterii atacului.
Numarul atacurilor armate comise in scoli este ridicat in Statele Unite, unde controlul armelor este mai putin strict decit in majoritatea tarilor, iar lobby-ul in favoarea armelor este influent pe plan politic.
Ultimul atac grav a avut loc la universitatea Virginia Tech din Blacksburg, in aprilie 2007, cind un barbat inarmat a ucis 32 de persoane si ulterior s-a sinucis. Saptamina trecuta, o studenta a ucis doua femei si s-a sinucis, in fata colegilor sai dintr-un colegiu din Louisiana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii