Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O sansa pentru constructia de locuinte in Braila

Consiliul Local Municipal a aprobat, recent, preluarea in administrarea sa a trei camine de nefamilisti, in vederea amenajarii de locuinte sociale. Astfel, au fost preluate caminul din Soseaua Rimnicu -Sarat nr. 115, cel din Soseaua Baldovinesti, km 5 si cel din strada Odessa, nr. 10. Preluarea acestor imobile a fost necesara, dat fiind ca Primaria se confrunta cu un numar mare de cereri pentru atribuirea de locuinte sociale, iar posibilitatile acestei institutii de a le raspunde favorabil sint reduse. Ca atare, s-au demarat, la inceputul anului 2005, formalitatile legale de preluare in administrarea CLM a trei cladiri avind ca destinatie locuinte, proprietate a unor societati comerciale aflate in procedura de executare silita.
Caminul de nefamilisti din strada Odessa nr. 10 are un numar de 64 de garsoniere, care pot fi amenajate cu cheltuieli relativ reduse sau, in cazul mansardarii acoperisului, numarul garsonierelor poate creste la 70. Vechimea constructiei este de 26 de ani, aceasta avind patru etaje. Imobilul dispune de instalatii electrice, sanitare, termice, racorduri apa-canal, incalzire centrala cu racordare la centrala termica din zona, dar nu este racordat la reteaua de gaze.
In ceea ce priveste caminul din Soseaua Baldovinesti, acesta este vechi de 26 de ani, are tot patru etaje, si poate fi compartimentat in 100 de garsoniere. Acest imobil dispune de instalatii electrice, sanitare, termice si este racordat la reteaua electrica, apa, canalizare, dar calorifierele lipsesc in totalitate. Caminul din Soseaua Baldovinesti are o vechime de 29 de ani, are 2 etaje si poate fi compartimentat in 48 de garsoniere.
Pentru ca acestea sa poata fi locuite in conditii cit de cit decente, sint necesare lucrari de peste 10 miliarde de lei: dezafectarea grupurilor sanitare, executarea zidariei de compartimentare pentru realizarea grupului sanitar in fiecare garsoniera, executarea finisajelor noi in grupurile sanitare, inlocuirea pardoselilor existente, igienizari interioare, inlocuirea timplariei din lemn, dezafectarea instalatiei sanitare, realizarea coloanelor de apa rece si apa calda, precum si a coloanelor de scurgere pentru fiecare garsoniera, montarea obiectelor sanitare, refacerea retelei de apa calda si apa rece, executarea instalatiei interioare de gaze, revizuirea instalatiei electrice, realizarea contorizarii pe apa rece si apa calda.
Valoarea investitiilor necesare a fost estimata la circa 4,5 miliarde lei, in cazul caminului din strada Odessa, in cazul celui din Soseaua Baldovinesti, circa 7 miliarde, iar in cazul celui din Soseaua Rimnicu-Sarat, de circa 6 miliarde lei.
Pentru a se putea incepe lucrarile la aceste cladiri, este necesar sa apara intii o Hotarire de Guvern, prin care acestea sint trecute in administrarea CLM. La acest moment, Primaria are avizul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru preluare. Din momentul aparitiei Hotaririi de Guvern respective, lucrarile vor dura citeva luni, pina cind cele trei camine vor deveni locuibile.
Potrivit primarului municipiului, aceste camine pot fi terminate pina la finele acestui an, daca vor fi gasiti banii necesari. Constantin Cibu a mai precizat ca cele trei imobile reprezinta singura posibilitate de construire a unor noi apartamente in municipiu, in anul curent, dat fiind ca nu s-a mai primit nici un leu, nici pe ANL, si nici pe alte tipuri de finantari, cu aceasta destinatie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii