Mergi la conţinutul principal

O salcie care trebuia toaletată încă din primăvară a căzut peste o mașină

* marți, 26 septembrie, un arbore s-a prăbușit în dreptul scării 3 a blocului 18, de pe Calea Galați, blocând practic intrarea în imobil * pompierii sosiți la fața locului au degajat zona * Asociația de Proprietari nr. 259 făcuse solicitare către Seroplant, încă din luna martie a.c. să fie toaletați patru copaci, printre care și salcia în cauză * abia după incidentul de zilele trecute, angajații Seroplant au sosit la fața locului și au tăiat sau toaletat nu patru ci opt copaci care erau uscați sau care afectaseră pereții exteriori ai blocului

 

 

 

Incident la un bloc cu 100 de apartamente de pe Calea Galați, petrecut în seara zilei de marți, 26 septembrie.

O salcie despre care locatarii, dar și administratorul Asociației de Proprietari nr. 259, spun că dădea semne că va ceda, s-a prăbușit pur și simplu peste intrarea în scara 3 a blocului 18, de pe Calea Galați nr. 348 (lângă fostul Liceu Progresul), mai precis peste un autoturism parcat în fața imobilului. Din fericire, însă, nimeni nu a fost rănit, iar autotursimul peste care a căzut copacul nu a suferit avarii - fapt confirmat de pompierii de la ISU, sosiți la fața locului.

Potrivit martorilor, incidentul s-a petrecut după ora 19.00. Mai întâi, salcia s-a aplecat puțin câte puțin, după care s-a prăbușit peste autorismul parcat în fața scării 3. În jurul orei 19.22, administratorul Asociației de Proprietari nr. 259 (blocul 18, Calea Galați), Ionuț Lupu, a apelat numărul pentru urgențe 112, pentru a anunța incidentul. La scurt timp, un echipaj format din trei pompieri, cu o autospecială dotată cu toate celee necesare, au sosit la fața locului, au tăiat crengile copacului și au degajat intrarea în scara blocului.

Nu este singurul arbore de la blocul 18 care le-a dat bătăi de cap locatarilor. Pe 30 martie a.c., răspunzând sesizărilor repetate ale locatarilor, reprezentantul AP nr. 259, Ionuț Lupu, a trimis o solicitare către Serviciul de Utilitate Publică Seroplant, din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, prin care solicita toaletarea a doi nuci și două sălcii aflate în curtea interioară, deoarece afectează grav pereții și balcoanele blocului.

Pe 5 aprilie, Direcția Tehnică din cadrul PMB informa AP nr. 259 Vidin, Seroplant și Agenția pentru Protecția Mediului Brăila în legătură cu solicitarea locatarilor de la blocul 18, cartier Vidin, urmând ca echipele Seroplant să se ocupe de toaletare. Din păcate, însă, abia după incidentul de marți seară, când o salcie s-a prăbușit peste scara 3 a blocului, SUP Seroplant a trimis echipele în zonă, ca să rezolve problema. Încă de marți seară, administratorul AP 259 a anunțat telefonic incidentul la Seroploant, iar miercuri și joi, mai multe ore la rând, angajații serviciului au toaletat nu patru arbori, câți erau trecuți în solicitarea din 30 martie, ci opt: patru nuci, o salcie, un salcâm și doi duzi. Doi nuci, care erau uscați de tot, au fost doborâți de drujbele angajaților Seroplant, care au tăiat în bucăți crengile copacilor, le-au încărcat în remorci și au curățat zona, pentru a preîntâmpina producerea unui eveniment de genul celui de luni seară, dar și pentru a proteja izolația exterioară a blocului și balcoanele imobilului (care fusese afectate de creșterea necontrolată a arborilor).    

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro