Mergi la conţinutul principal

O sală prea mică pentru un poliţist mare

Poliţistul braşovean Marian Godină şi-a lansat cartea, „Flash-uri din sens opus", vândută deja în peste 20.000 de exemplare, în aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Bucureşti, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toţi cei care şi-au dorit volumul cu autograful autorului, potrivit news.ro.
Marian Godină, poliţistul de la Serviciul Rutier Braşov, care a devenit celebru datorită postărilor de pe Facebook, dar şi pentru criticile dure aduse şefilor din inspectorat, şi-a lansat miercuri seara cartea de debut, „Flash-uri din sens opus".
La eveniment au fost prezenţi premierul României, Dacian Cioloş, lideri ai sindicatelor din poliţie şi inclusiv părinţii poliţistului.

Coadă la carte

În jurul orei 17.30, cu jumătate de oră înainte de începerea programată a lansării, sala de festivităţi a Bibliotecii Centrale Universitare a devenit neîncăpătoare. Agenţii de pază ai clădirii deja nu le mai permiteau accesul celor care voiau să cumpere cartea şi să ia şi autograful autorului.
Premierul Dacian Cioloş a ajuns în jurul orei 18.10, motivând că a venit pe jos, şi a fost întâmpinat de mulţimea de oameni care nu putea să pătrundă în sală.
Cioloş a declarat că a decis să vină la lansarea cărţii poliţistului ca să fie clar, atât pentru Godină, cât şi pentru toată lumea, că un astfel de comportament civic, autentic, într-o instituţie însărcinată cu ordinea publică, are toată susţinerea sa.
„În acest fel, societatea românească poate să se însănătoşească şi faptul că un om ca dumnealui, cu comăportamentul pe care îl are, arată că tocmai asta aşteaptă oamenii: onestitate, profesionalism, autenticitate şi verticalitate, în orice ar face, de jos până sus", le-a declarat Cioloş jurnaliştilor.
Premierul a precizat că nu-l surprinde deloc faptul că Godină devine un „simbol".
„Sper şi sunt convins că va şti să ducă pe umeri această aşteptare şi această încredere pe care oamenii o au în persoane ca şi dânsul. (...) Fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie şi pentru Poliţia Română, care la început, a fost ezitantă legat de reacţia pe care ar trebui să o aibă vizavi de un astfel de fenomen şi sper să înţeleagă că o comunicare autentică, sinceră şi bine făcută, este în interesul unei instituţii care se vrea şi este un serviciu public", a mai spus Cioloş.

Godină, emoţionat

La finalul lansării, Marian Godină, vizibil emoţionat, le-a urat celor care i-au achiziţionat cartea să nu vadă semnătura unui poliţist decât în acest volum şi nu pe alte hârtii.
„Acum mă simt mai eliberat. A fost o săptămână plină de emoţii. Astăzi a fost cu siguranţă cea mai importantă zi din viaţa mea. Nu aş vrea să fac niciun comentariu legat de şefi. Nu aş vrea să vorbesc urât de nimeni. Aş vrea să mă bucur de acest eveniment ca de o simplă lansare de carte. Nu mi-a fost frică pentru că nu am spus nimic neadevărat. Îmi asum ce am spus şi teama nu e pentru mine", a spus Godină.
El a infirmat şi zvonurile potrivit cărora ar urma să se transfere la Bucureşti în urma popularităţii pe care a câştigat-o în ultimele luni şi a spus că doreşte să rămână acelaşi poliţist rutier de până acum. El a mai spus că nu avea cum să anticipeze abuzurile conducerii IPJ Braşov şi presiunile Luanei Minea, fosta directoare a Crucii Roşii Braşov, cu doar o săptămână înainte de lansarea cărţii.
„Mi-am propus să aduc o schimbare atât Poliţiei Române, cât şi în mentalitatea civililor, să privească altfel poliţiştii, aşa cum merităm, şi să nu uitaţi că noi suntem de fapt voi cu uniformă. Adică şi noi suntem tot cetăţeni ai acestei ţări, suntem oameni simpli şi suntem normali şi noi. Sunt convins că am reuşit să schimb imaginea Poliţiei Române. Îmi stau dovadă sutele de meaje pe care le primesc de la oameni şi care îmi spun acest lucru", a mai spus Godină.
Marian Godină a dezvăluit că planurile sale publicistice nu se opresc aici şi chiar intenţionează să lanseze un volum pentru copii.
Cartea „Flash-uri din sens opus" este o compilaţie de întâmplări reale, o parte dintre ele relatate pe Facebook, o altă parte pe blogul personal, despre viaţa de agent la Poliţia Rutieră. Unele dintre momentele descrise în acest volum sunt tratate cu foarte mult umor, altele sunt descrieri ale abuzurilor la care sunt expuşi poliţiştii care îi sancţionează pe şoferi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro