Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O remiza echitabila la capatul unei partide amicale spectaculoase

Dacia Unirea a sustinut, simbata dimineata, cel de al treilea meci de verificare de la reluarea pregatirilor, partenera fiindu-i tot o formatie de divizia C, Politehnica Galati. Meciul a fost unul peste valoarea unui amical, ambele combatante rulind pe parcursul celor 90 de minute mai multi jucatori.
Galatenii au deschis scorul in minutul 10, prin Birladeanu, care a sutat la vinclu, de la 16 m, surprinzindu-l pe Olteanu. Brailenii au devenit mai periculosi si au fost la un pas de a egala sapte minute mai tirziu insa mingea sutata puternic de Covaci l-a depasit pe portarul Tanasila dar, pe faza, fundasul central Iosif a degajat de pe linia portii.
In minutul 25, Dacia a beneficiat de o lovitura libera de la 17 m, Ghidarcea a sutat plasat pe linga zi, trimitind balonul in coltul din dreapta al portii galatene, 1-1.
La citeva minute de la reluare, galatenii au marcat din nou, prin Sterian, care a reluat in plasa, de la citiva metri, centrarea lui Muha.
Si in partea secunda Dacia a fost obligata sa alerge dupa egalare. Elevii lui Ion Gigi au reusit cu patru minute inainte de final sa marcheze prin Sandru, tot in urma unei lovituri libere, insa raportat la numarul ocaziilor ar fi trebuit sa obtina o victorie la cel putin doua-trei goluri diferenta. Pentru Dacia ar mai fi putut marca Bitica, dar mingea sutata de el a trecut razant cu transversala, Coman a ratat la rindul sau doua ocazii din careul de sase metri, iar in ultimul minut de joc Ungureanu nu a reusit sa-l pacaleasca pe Tanasila, dupa un "duel" unu la unu cu portarul galatean.
La finalul partidei Ion Gigi era multumit de traseul pe care se afla formatia braileana: "Este o diferenta mare intre ceea ce joaca acum Dacia si ceea ce a jucat in ultimele etape ale returului. Sintem pe un drum bun, am reusit sa cooptam o serie de jucatori insa mai avem posturi deficitare care trebuie neaparat acoperite pina vom pleca in cantonamentul montan. Vom mai disputa doua partide de verificare in care vom testa si alti jucatori si sper ca in curind, in linii mari, sa definitivam acel lot de 22 de jucatori pe care vom conta in sezonul urmator".
Dacia Unirea: Olteanu - Ghidarcia, Calin, Hanga, Cristofan - Girleanu, Ochia, Macarie, Covaci - Ungureanu, Ghioca. Au mai jucat: Iliuciuc, Olenic, Bitica, Pelin, Coman, Sandru.

Petrica Ungureanu a marcat pentru divizionara B
Petrolul Ianca - Dacia Unirea 0-1

Cu o zi inainte de amicalul cu Politehnica, Dacia s-a deplasat la Ianca pentru un joc test cu divizionara C, Petrolul.
Brailenii au condus ostilitatile in teren pe parcursul celor 90 de minute, dar s-au impus cu doar 1-0, in urma golului marcat in minutul 85 de Petrica Ungureanu, dupa o centrare a lui Ghioca.
A fost un joc placut ochiului, in care ambele formatii puteau inscrie de mai multe ori.
Dacia Unirea: Olteanu - Ghidarcia, Calin, Hanga, Cristofan - Girleanu, Macarie, Ochia, Doicaru - Covaci, C. Ungureanu. Au mai jucat: portarii Iliuciuc, Botas si jucatorii de cimp Olenic, P. Ungureanu, Zagan, Dinu, Sandru, Ghioca, Plesa, Coman.
Petrolul: Cristea - Tudor, Zainea, Em. Cristian, Stanciulescu - Rosu, Bulancea, Balta, Bandarica - Berceanu, Bosoi. Au mai jucat: Enciu, Costache, Neta, Moldoveanu, Bratu, Dragulin si Hrinca.

Megaselectie la copii si juniori, la Dacia Unirea

La finalul partidei, membrii Consiliului Director prezenti la stadionul Progresul, au comunicat faptul ca in paralel cu activitatea intensa care se depune pentru crearea societatii pe actiuni se are in vedere si o restructurare a Centrului de copii si juniori, unde vor activa o serie de profesori care s-au remarcat cu echipele liceelor in competitiile derulate la nivel national.
In vederea alcatuirii grupelor de lucru la copii si juniori, conducerea clubului va organiza vineri, 14 iulie, de la ora 17,00, pe stadionul Chimia din Lacu-Sarat. Sint asteptati copii cu virstele cuprinse intre 8 si 18 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii