Mergi la conţinutul principal

O porțiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit după cutremurul de 6,9 produs în nord-vestul Chinei

* o porțiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul țării * porțiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului

 

Potrivit cotidianului local Global Times, citat de EFE, porțiunea prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu și au început deja lucrările de reconstrucție și restaurare.

Cutremurul care a provocat prăbușirea unei porțiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populație dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puțin populate ale țării.

Exceptând prăbușirea zidului, dărâmarea unor grajduri și avarii la peste 200 de locuințe, seismul nu a provocat daune materiale importante și nici pierderi de vieți omenești.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate inițial între ele și construite de micile regate chinezești pentru a se apăra de invaziile din nordul țării, scrie Agerpres.

Autoproclamatul împărat al Chinei Qin Shi (221-210 î.H) a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porțiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreți arcași să pătrundă cu ușurință în imperiul chinez.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu