Mergi la conţinutul principal

O parte din comisarii Gărzii Brăila şi-au găsit loc la Antifraudă

Patru comisari brăileni ai defunctei Gărzi Financiare au fost admişi în urma concursului organizat de ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul noii structuri Antifraudă. Potrivit rezultatelor afişate pe pagina web a instituţiei, după susţinerea probei scrise şi a interviului au trecut examentul Bogdan Dragoş Băjenică (70 de puncte la examenul scris), Nicolae Miu (80 de puncte la examenul scris) şi Costin Cioacă (85 de puncte în urma examenului scris). Ei urmează să ocupe posturi de inspectori în cadrul Serviciului de Control Antifraudă din cadrul Regionalei Constanţa. Cel de-al patrulea admis este Cătălin Petcu (77,5 puncte la examenul scris) pentru un post în cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor Constanţa. De menţionat este că pe lista de admişi apare şi Iulian Dumbravă ca debutant la Direcţia de Combatere a Fraudelor Brăila.
Secretarul general al ANAF, Octavian Diaconu, a precizat că Direcţia Antifraudă va fi operaţională în câteva zile. "Miercuri (6 noiembrie - n.r.) s-a încheiat prima etapă a recrutării membrilor noii Direcţii Generale Antifraudă din ANAF. Am recrutat 850 de inspectori, iar în primăvară vom completa posturile rămase vacante. În ultimul an, ANAF a suferit transformări importante în interior pentru a creşte calitatea serviciilor pe care le oferim", a explicat în presa centrală reprezentantul ANAF.
De precizat că la nivel naţional au fost disponibile 1.181 de posturi vacante în cadrul noii structuri, din care aproximativ 100 au fost disponibile pentru Regionala Constanţa a Direcţiei Antifraudă Fiscală, căreia îi sunt arondate cele şase judeţe din regiune: Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.
Reamintim că în vara acestui an, Executivul a stabilit prin act normativ special că sediile regionale ale structurii antifraudă sunt la Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti. "Sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor", anunţa la vremea respectivă ANAF. Direcţia nou-înfiinţată are atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală cu impact negativ asupra bugetului general consolidat, precum şi - atenţie! - cu atribuţii de cercetare penală în această materie. Mai precis, viitoarea structură va desfăşura inclusiv activităţi de urmărire penală, asigurând finalizarea cercetărilor în speţele care au ca obiect fraude economico-financiare şi evaziune fiscală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro