Mergi la conţinutul principal

O noua modalitate de vot pentru presedintele si vicepresedintii CJ

O varianta noua pentru alegerea presedintilor si vicepresedintilor Consiliilor Judetene - asta propune Partidul Democrat, printr-o
initiativa legislativa care constituie una dintre prioritatile partidului, pentru actuala sesiune parlamentara. Democratii vor sa se asigure, in acest fel, ca formula de conducere a CJ este reprezentativa pentru partidele cu un numar important de voturi in acest for local, si nu se mai ajunge ca, in urma unor jocuri de culise, un partid care are doar doi consilieri, sa prind un loc de vicepresedinte: "Sintem ferm hotariti sa sustinem in continuare aparitia votului uninominal, mai exact, initiativa ProDemocratia in acest sens, si mai dorim ca in aceasta sesiune parlamentara sa fie adoptata si Legea lustratiei", a declarat presedintele PD Braila, Horia Vasioiu. "O alta initiativa a noastra care va aparea foare curind va fi aceea de modificare a Legii 215, privind alegerea presedintelui si a vicepresedintilor Consiliului Judetean. Noi propunem ca presedintii si vicepresedintii sa fie alesi din rindul membrilor partidelor care au obtinut cel mai mare numar de voturi, in ordine descrescatoare. De exemplu, daca partidul X a obtinut cel mai mare numar de voturi, acesta va desemna presedintele CJ, urmatorul partid, ca numar de voturi, va desemna un vicepresedinte, iar cel de-al treilea partid, ca numar de voturi, va nominaliza un alt vicepresedinte. Forma finala o vom sustine in Parlament. A existat o alta propunere a PSD-ului, privind alegerea presedintelui CJ prin vot uninominal, dar deocamdata nu a aparut nimic in Parlament. Mi se pare si aceasta varianta interesanta, si chiar mi-am aratat disponibilitatea de a o sustine, dar depinde totul de forma finala a acestei initiative", a mai spus liderul democrat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu