Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua formula de calcul pentru despagubiri

Executivul a modificat formula de calcul a despagubirilor pentru terenurile detinute de cetatenii romani, care au fost sechestrate, retinute sau au ramas In Basarabia, Bucovina de Nord sau Tinutul Herta ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace Intre Romania si Puterile Aliate si Asociate semnat In 10 februarie 1947.
Modificarea vizeaza introducerea celui mai mare pret de referinta. Valoarea acestuia se stabileste anual, prin ordin comun al ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si al ministrului Administratiei si Internelor, publicat In Monitorul Oficial.
Potrivit reglementarilor aprobate de Executiv prin Hotarare, prin valoarea de circulatie a terenului se Intelege "pretul mediu/hectar/tara, calculat din media celui mai mic pret Inscris In cel putin cinci acte translative de proprietate pentru categoria de teren In cauza, Incheiate In forma autentica In anul anterior stabilirii despagubirii si Inregistrate In rolurile agricole sau fiscale, si cel mai mare pret de referinta pentru categoria de teren In cauza, comunicat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale".
Prevederile In acest sens sint incluse In Legea nr. 290 din 2003 si In HG nr.1239 din 2004, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii