Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua etapa de admitere la liceu pentru absolventii care nu au promovat testele nationale

Judetul Braila este singurul judet din tara unde toti absolventii clasei a VIII-a care au promovat testele nationale au fost repartizati intr-una din formele de invatamint de stat: liceu sau scoala de arte si meserii, in functie de optiunile elevilor. Spre deosebire de anii trecuti cind, in urma primei repartizari au ramas, in medie, 2 - 3 candidati nerepartizati, anul acesta, elevii si parintii au inteles, se pare, ca reusita admiterii in clasa a IX-a presupune completarea pe fisa a unor optiuni realiste sau a unui numar suficient de optiuni.
In aceasta prima etapa au fost repartizati doar candidatii care au promovat testele nationale sau care, in anii anteriori, au promovat examenul de capacitate ori au obtinut certificatul de echivalare a examenului de capacitate. Ieri, fiecare unitate de Invatamint liceal si profesional a afisat lista candidatilor repartizati In acea unitate, precum si numarul de locuri ramase, unde este cazul.
Absolventii neprezentati sau care nu au promovat testele nationale vor fi repartizati in etapa a doua de admitere, programata sa aiba loc pe 24 iulie. Pina vineri, 21 iulie, acestia trebuie sa completeze o fisa de optiuni in care vor introduce coduri doar pentru scolile de arte si meserii. Ca si in prima etapa, operatiunea se va face sub supravegherea parintilor si a dirigintilor.

La a doua repartizare conteaza media si apoi preferintele si aptitudinile elevilor

Ministerul Educatiei si Cercetarii atentioneaza parintii asupra faptului ca pentru a doua repartizare computerizata primeaza media, apoi interesele, preferintele si aptitudinile elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa media generala a claselor V - VIII la disciplinele limba si literatura romana si matematica si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. Astfel, cu cIt elevii au completat un numar mai mare de optiuni, cu atIt sansele de reusita sporesc. Candidatii trebuie sa verifice fisele listate si sa corecteze eventualele erori. AtIta timp cIt datele sint completate corect, este imposibil ca sistemul computerizat sa-i avantajeze pe unii In defavoarea altora. Rezultatele celei de-a doua repartizari computerizate se va face pe 25 iulie.
Inscrierea la liceu se face in perioada 16 - 27 iulie, la unitatea scolara la care a fost admis fiecare candidat. Acestia vor avea nevoie de urmatoarele acte: o cerere de Inscriere de la unitatea scolara, certificatul de nastere, In copie legalizata, adeverinta din care sa reiasa daca a promovat sau nu testele nationale si foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a, ambele eliberate de unitatea scolara unde a absolvit ciclul gimnazial, si fisa medicala, de la medicul de familie.
Candidatii care, In perioada 16 - 27 iulie 2006, nu Isi depun dosarele de Inscriere, se considera retrasi. Locurile corespunzatoare sint declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia judeteana de admitere. Acesti candidati vor fi repartizati de comisia de admitere, in perioada 31 iulie - 5 august, pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale ivite dupa repartizarea computerizata, a repartizarii candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si a candidatilor care nu au participat la repartizarile computerizate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii