Mergi la conţinutul principal

O noua etapă a ajutoarelor alimentare prin POAD! Pe 21 decembrie, se distribuie în municipiu

* după ce zilele trecute a început distribuirea ajutoarelor alimentare în județul Brăila, respectiv în localitățile, comunele și satele unde sunt înregistrate categorii defavorizate, a venit și rândul beneficiarilor din orașul Brăila *autoritățile anunță că în municipiul Brăila va începe distribuirea ajutoarelor alimentare pe 21 decembrie, începând cu ora 8.00, la Căminul Cultural ”Nedelcu Chercea”

 

 

 

Începe o nouă etapă a distribuirii ajutoarelor acordate prin POAD (Program Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate)! De această dată, pachetele de alimente vor fi destinate beneficiarilor din municipiul Brăila. Astfel, conform unui comunicat de presă, Direcția de Asistență Socială (DAS) Brăila va primi, luna aceasta, un număr de 961 de pachete prin POAD.

Potrivit aceleiași surse, categoriile care beneficiază de ajutoare alimentare sunt persoanele cele mai defavorizate, conform art.3, alin.1 din OUG nr.84/2020, după cum urmează:

1. membrii familiilor și persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat;

2.membrii familiilor care primesc alocație pentru susținerea familiei ;

3.persoanele aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților), persoane dependente (persoane cu handicap grav și accentuat).

De menționat că în aceeași prevedere legală, respectiv art.3, alin.3 din OUG 84/2020 se precizează că ”celei de-a treia categorii  (n.r. - care se regăsește la punctul 3), i se acordă acest tip de sprijin DOAR ÎN CAZUL ÎN CARE MAI EXISTĂ STOCURI DE PRODUSE, după epuizarea distribuirii către celelalte categorii de la punctul 1 și 2, ale art. 3, din OUG”, după cum este subliniat în comunicatul de presă, transmis de Direcția de Asistență Socială Brăila.

Așadar, în orașul Brăila, distribuirea produselor alimentare va începe în data de 21 decembrie, începând cu ora 8.00, la Căminul Cultural ”Nedelcu Chercea.”

Totodată, mai trebuie să știți că ridicarea personală a ajutoarelor alimentare se face în baza prezentării unui act de identitate valabil, având prioritate beneficiarii venitului minim garantat și cei ai alocației de susținere a familiei.

Reamintim că luni, pe 12 decembrie a.c., a început distribuirea ajutoarelor alimentare acordate prin POAD însă doar în județul Brăila, nu și în municipiu. După cum s-a mai scris deja, pachetele alimentare sunt acordate în mai multe etape, în total, fiind vorba despre 15.894 de pachete destinate beneficiarilor din întreg județul (n.r. - sate, comune, orașe) .

De asemenea, amintim că un astfel de pachet are o greutate de 24 kg, o cutie care va conține 12 alimente de bază, respectiv: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l) zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro