Mergi la conţinutul principal

O nouă zi şi încă un teanc de amenzi pe tema COVID ce au depăşit 13.000 lei

în data de 4 august, poliţiştii au verificat 17 staţii Peco şi săli de jocuri de noroc, au legitimat 67 de persoane şi au controlat 80 de vehicule, dintre care 38 de mijloace de transport în comun şi 16 taxiuri s-au efectuat controale şi în mijloacele de transport persoane intrajudeţean

 

Staţii peco, săli de jocuri şi mijloace de transport, verificate de poliţişti. Amenzile totale aplicate, într-o singură zi, au depăşit 13.000 lei. Alţi 10 pasageri şi şoferi din autobuze au fost prinşi fără mască de protecţie. S-au efectuat controale şi în mijloacele de transport persoane intrajudeţean.

Astfel, în ziua de 04 august, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmii şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare la mai multe societăţi comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun şi în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila. Organele de control au avut ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Aceştia au verificat 38 de societăţi comerciale şi 17 staţii Peco şi săli de jocuri de noroc, au legitimat 67 de persoane şi au controlat 80 de vehicule, dintre care 38 de mijloace de transport în comun şi 16 taxiuri. “Cu această ocazie au fost constatate 13 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 6.000 de lei. Dintre sancţiunile aplicate: 8 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 2 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 3 sancţiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.750 de lei, fiind depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, dintre care 2 conducători auto şi 8 pasageri”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvând al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Tot marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat să acţioneze pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în domeniul transportului în comun de persoane intrajudeţean. Aceştia au verificat 74 de vehicule, dintre care 24 de transport persoane, ocazie cu care au constatat 14 contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 5.575 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 12 au fost pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 2 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca măsură complementară au fost retrase un permis de conducere şi două certificate de înmatriculare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro