Mergi la conţinutul principal

O nouă stație de autobuz pe traseul 35

• este vorba despre mutarea stației “Selgros” de pe sensul de mers către Liceul Gh. K. Constantinescu, în incinta parcării magazinului

 

Modificare importantă pentru brăilenii care folosesc transportul în comun: o nouă stație de autobuz va fi amenajată pe traseul nr. 35. Este vorba de fapt despre mutarea stației “Selgros”, amplasată acum pe Șoseaua Râmnicu Sărat, pe sensul de mers către Liceul Gh. K. Constantinescu, în parcarea aferentă centrului comercial, pe Șoseaua Râmnicu Sărat nr. 92B.

Schimbarea are loc după ce în cea mai recentă ședință de Consiliu Local Municipal Brăila a fost adoptat un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol de colaborare între Selgros Cash and Carry SRL și Primăria Municipiului Brăila referitor la amenajarea și întreținerea unei stații de îmbarcare/debarcare pe traseul nr. 35.

Potrivit proiectului, obiectivele protocolului sunt “satisfacerea cu prioritate a nevoilor de transport ale populației și operatorilor economici pe teritoriul municipiului Brăila și creșterea nivelului de calitate al serviciului și de confort al utilizatorilor, prin îmbunătățirea gradului de acces la rețeaua de transport public”.

Fiindcă stația de autobuz va fi amenajată pe o proprietate privată, în protocol sunt prevăzute

obligațiile Selgros, iar operatorul economic trebuie să amenajeze stația de îmbarcare/debarcare, să o doteze cu mobilier urban (bancă, coș de gunoi) și să asigure mentenanța acesteia. De asemenea, tot Selgros trebuie să asigure iluminatul pe timp de noapte, salubritatea zonei aferente stației și să ia măsuri astfel încât circulația rutieră și pietonală să se desfășoare în condiții de siguranță în timpul iernii, prin măsuri de prevenire a înzăpezirii și măsuri de deszăpezire, precum și de prevenire și combatere a poleiului.

În proiectul de hotărâre aprobat în CLM este atașat și un punct de vedere al Serviciului Public de Transport Local de Călători și Administrare Portuară, în care se precizează că prin înființarea unei noi stații traseul liniei 35 se mărește cu circa 0,5 km/cursă, respectiv circa 25 km/zi, ceea ce duce în final la mărirea timpilor de parcurs pe cursă cu circa 3 minute. Totuși, instituția punctează că “prin mutarea acestei stații din aliniamentul stradal se îmbunătățește gradul de siguranță rutieră în zonă și se elimină blocajele în trafic datorită opririi mijloacelor de transport pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro