Mergi la conţinutul principal

O nouă serie de gradați profesioniști la Flotila Fluvială și Brigada 10 Geniu

militarii au depus Jurământul la sfârșitul săptămnii trecute • geniștilor și infanteriștilor marini le-au fost alături comandanții, colegii aflați de mai multă vreme sub drapel, dar și familiile

 

Seria I 2024 de soldați profesioniști, instruiți în cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” (aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila), au depus Jurământul Militar în ziua de 31 mai, în cazarma regimentului.

Cei 30 de militari au început pregătirea militară în ziua de 7 mai a.c., urmând ca, după depunerea Jurământului Militar, să parcurgă și celelalte etape de pregătire de specialitate. La finalul programului, ei vor fi recunoscuți ca soldați profesioniști cu drepturi și îndatoriri legale, fiind în măsură să ocupe funcții corespunzătoare specialității pentru care s-au pregătit.

„După ce au demonstrat, pe parcursul evaluării, îndeplinirea standardelor cerute la finalul acestei etape de instruire, au ajuns la momentul de o înaltă încărcătură emoțională prilejuit de depunerea Jurământului Militar sub faldurile Drapelului României. Militarii și-au asumat prin cuvintele rostite responsabilitățile, onoarea și demnitatea pe care o conferă statutul de apărător al țării și al poporului român, valori la care militarii se raportează și care i-au călăuzit pe înaintașii noștri în apărarea, chiar cu prețul vieții, a gliei strămoșești”, au precizat surse din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Ceremonia militară a marcat finalul perioadei de instrucție militară generală, în cadrul căreia soldații gradați profesioniști au parcurs bazele instrucției militare, au susținut ședințe de trageri cu armamentul individual și au luat contact cu valorile și tradițiile fundamentale ale Marinei Militare Române.

Depunerea Jurământului Militar a avut loc în prezența comandantului Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Nicu Chirea, a reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale Române și a Muzicii Militare a Forțelor Navale. Militarilor le-au fost alături, de asemenea, familiile, precum și colegii cu vechime sub Drapel.

În aceeași zi, la sediul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, respectiv Batalionul 52 Geniu „Tisa” - ambele din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila - o nouă serie de soldaţi gradaţi profesionişti s-a alăturat Armatei României, prin depunerea Jurământului de credinţă faţă de Neam şi Țară. Este vorba de câte două plutoane de geniști (aproximativ 30 de militari) care vor continua pregătirea militară în calitate de soldați gradați profesioniști.

„Ziua depunerii Jurământului Militar este un moment unic pentru fiecare dintre noii militari, reprezentând una dintre cele mai importante zile din cariera lor, deoarece este un legământ sfânt cu Patria și Neamul Românesc”, ne-au transmis surse din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro