Mergi la conţinutul principal

O nouă schimbare! Doar 5 zile de suspendare a cursurilor fizice în școli

* regula se va aplica atunci când într-o clasă sunt depistate 3 cazuri Covid-19

 

Luna februarie a venit cu noi reguli în școli! Printr-un nou ordin comun, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au decis să modifice perioada de suspendare a cursurilor fizice la depistarea cazurilor Covid-19 în școli, precum și perioada de carantinare a elevilor. Concret, la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică se suspendă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. De asemenea, tot pentru o perioadă de 5 zile se vor suspenda cursurile fizice în întreaga școală atunci când sunt depistate cazuri Covid19 la peste 50% din totalul grupelor/claselor din acea unitate de învățământ.

În ceea ce privește preșcolarii și elevii care au intrat în contact în mod frecvent cu colegii confirmați pozitiv, aceștia vor fi carantinați timp de 5 zile. Oridinul comun precizează că preșcolarii/elevii aflați în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 nu sunt considerați suspecți de a fi infectați sau purtători ai unui agent înalt patogen și nu li se aplică măsura de carantină.

”Preșcolarul/Elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau NAAT/RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 7 zile, pentru cei care nu sunt vaccinați cu schemă completă și pentru cei trecuți prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv după 5 zile, pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în perioada ultimelor 90 de zile, de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen noninvaziv efectuat din proba de salivă, precizează Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Deși nu este considerată la fel de periculoasă ca tulpina Delta, varianta Omicron a virsului afectează tot mai mulți copii și tineri. La nivelul județului nostru cazurile s-au dublat în ultima săptămână, vinerea trecută, pe 4 februarie, fiind confirmate circa 230 cazuri Covid-19 în rândul elevilor. De asemenea, 79 angajați din școlile brăilene au fost depistați pozitiv. La nivel național, potrivit datelor publicate vinerea trecută de Ministerul Educației, peste 32.00 de elevi/preșcolari erau pozitivi Covid-19. La aceștia se adaugă alți 8.290 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar. Peste 160 de școli din toată țara s-au închis și au trecut în sistem online din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro