Mergi la conţinutul principal

O nouă preselecţie pentru "Olimpiada de Improvizaţie"

"Mica mea dezamăgire este că nu au venit elevi de la mai multe licee. De la «Iorga», «Economic» şi «Istrati» a fost câte un elev. Cei mai mulţi au fost de la «Murgoci», Liceul de Artă şi «Bălcescu». Pentru că am înţeles de la cei care au venit că ar mai fi doritori care nu au putut veni duminică, vom mai organiza o sesiune de casting sâmbătă, de la ora 12.00. Proiectul stă în picioare şi merge mai departe", a explicat Dragoş Muscalu.
Premiera "Olimpiadei de Improvizaţie" va fi pe 1 iunie. Se vor forma, prin tragere la sorţi, echipe ale liceelor reprezentate la "Olimpiadă", câte trei elevi în fiecare echipă plus o rezervă şi ele se vor confrunta. Va mai fi un prezentator, care va face legătura între public şi improvizatori, şi o trupă live, care participă în afara registrului competiţional. Trupa se va ocupa de partea muzicală, pentru că în spectacol vor fi şi momente de improvizaţie muzicală.

"Domnului Profesor, cu dragoste!" - două luni de lucru intens pentru elevi

Cel de-al doilea proiect construit în parteneriat între Asociaţia culturală "Maria Filotti" şi Teatrul "Marian Filotti" urmăreşte montarea spectacolului "Domnului Profesor, cu dragoste!" de către tânărul actor şi regizor Horia Suru. El a mai montat spectacole cu liceeni la Cluj şi Bacău. Pentru acest spectacol a spus că are nevoie de o clasă de elevi, adică minimum 12 copii. Vor fi recreate frânturi de cursuri, aduse într-o formă artistică. Elevii vor putea să-şi scrie textele lor, replicile lor, astfel încât relaţia profesor-elev să fie cât mai reală. "Elevii vor avea de cântat mult, de dansat. Au cel puţin două ore de sport, foarte solicitante. Pentru rolul Profesorului suntem în discuţii avansate, dar nu suntem siguri încă. Filmul cu Sidney Poitier este un punct de plecare. De acolo luăm fragmente de text, propuneri de scene, de situaţii, dar nu recreăm filmul, pentru că folosim forme de expresie ale teatrului. Pe de altă parte, acolo sunt aduse în discuţie probleme ale liceenilor din 1967 şi pe mine mă interesează care sunt problemele lor de azi, ce vor să facă ei mai departe. Elevii vor învăţa să fie mai deschişi, să se adapteze unor situaţii noi, să capete încredere în ei, să fie pregătiţi să primească ce vine de la viaţă", a explicat Horia Suru.
Premiera acestui spectacol este programată tot pentru începutul lunii iunie.

Teatru-sport, de opt ani în România

Teatru-sport este o formă a teatrului de improvizaţie care are un format competiţional pentru a crea efecte artistice. Două sau patru echipe se întrec în a pune în scenă ideile sugerate de public, apoi fiecare echipă este evaluată, tot de public, cu aplauze, în funcţie de care se stabileşte echipa câştigătoare. Această formă de teatru-sport a fost dezvoltată din 1977 de regizorul Keith Johnstone în Canada. În România, teatru-sport a fost adus de regizorul Vlad Massaci, care a montat acum opt ani un spectacol de acest gen la Bucureşti. Dragoş Muscalu, managerul proiectului "Olimpiada de Improvizaţie", a explicat că este vorba de un tip de teatru interactiv, fără recuzită, fără decor, fără scenariu sau regizor. Totul porneşte de la ideile publicului, iar improvizatorii trebuie să ducă misiunea dată de public la bun sfârşit. Dacă publicul cere ceva nelalocul lui, intervine prezentatorul. El are sarcina cea mai grea, pentru că un prezentator bun poate să ridice spectacolul, iar unul slab poate să-l îngroape.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro