Mergi la conţinutul principal

O nouă lansare de carte la Bibliotecă

• 25 de autori și o parte dintre creațiile lor au apărut în ”Antologia Cenaclului Literar Alter Ego Brăila”, volum ce va fi lansat vineri, 12 aprilie

 

Un nou eveniment literar va fi găzduit de Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”! Vorbim despre lansarea volumului ”Antologia Cenaclului Literar Alter Ego Brăila”, care reunește o parte din creațiile a 25 autori, cartea fiind editată la Proilavia în 2023 și coordonată de Liviu Chifane.

Lansarea Antologiei are loc vineri, 12 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, la sala ”Fănuș Neagu” din cadrul Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila.

”Volumul este în egală măsură, o invitație la lectură și un apel la apropiere față de fenomenul literar brăilean contemporan. În fiecare capitol există o amprentă literară personală, chiar dacă nivelurile stilistice și de profunzime sunt diferite, toate reflectă atmosfera de efervescență creatoare a membrilor cenaclului. Vă așteptăm alături de noi!”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Despre Antologie vorbesc: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii și A. G. Secară, scriitor şi critic literar.

Moderează: Liviu Chifane, scriitor și coordonator al Cenaclului Alter Ego. După cum a povestit acesta, Alter Ego a luat ființă în toamna anului 2022, din necesitatea de a crea un club al scriitorilor brăileni care să continue tradiția cenaclurilor literare ale Brăilei și să adune cât mai mult din energiile creatoare ale orașului. Dorința inițială a fost de a oferi un mediu propice manifestării literare, deschis atât autorilor contemporani consacrați prin volume publicate, cât și celor aflați la început de drum sau în căutarea unei voci creative. Activitatea fiecărei întâlniri este rezumată într-o cronică în care sunt consemnate opiniile de lectură sau critice ale participanților, precum și recenzii ale cărților membrilor cenaclului, acestea putând fi consultate pe site-ul www.alterego.bjbraila.ro.

O contribuție deosebită la înființarea și dezvoltarea cenaclului a avut directorul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati Brăila”, Dragoș-Adrian Neagu. Ideile sale au găsit ecou în inițiativa profesorului și scriitorului Liviu Chifane, punând astfel bazele cenaclului, pentru ca apoi activitatea să crească în amploare prin participarea unui număr considerabil de poeți, prozatori, critici literari, cititori sau persoane interesate de actul cultural în sine.

”După un an și jumătate de activitate, putem spune că cenaclul Alter Ego și-a atins toate obiectivele imediate: întâlniri regulate, realizarea unui site dedicat, prezența pe rețelele de socializare și publicarea unei antologii”, afirmă Liviu Chifane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro