Mergi la conţinutul principal

O nouă emisiune de titluri de stat Centenar

• brăilenii care mai vor să împrumute statul pe o perioadă de 2 ani la o dobândă anuală de 4,5% neimpozabilă, pot cumpăra astfel de titluri până miercuri, 14 decembrie • în cadrul prezentei emisiuni de titluri de stat, a treia la număr din acest an, a fost dublat plafonul maxim de subscriere pentru o singură persoană, la 200.000 lei  

 

Brăilenii care mai au ceva bani la saltea au ocazia să-i investească în titlurile de stat pe care Ministerul Finanţelor Publice le emite deja în cadrul celei de a treia ediţii Centenar, în cadrul Programului Tezaur, emisiune destinată exclusiv populaţiei, care se va încheia cel mai târziu pe 14 decembrie.

Ca şi la subscrierile din vara acestui an, titlurile de stat au o valoare nominală de 1 leu, o dobândă anuală de 4,5% plătibilă la termenele din prospectul de emisiune, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Spre deosebire de precedenta emisiune, cea din luna august, în cadrul căreia scadenţa a fost de 3 ani, acum răscumpărarea se va face la 2 ani.

Titlurile de stat din noua emisiune pot fi cumpărate:

- până pe 12 decembrie 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul rural;

- până pe 13 decembrie 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul urban;

- până pe 14 decembrie 2018 de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal.

Achiziţionarea de titluri poate fi efectuată de către persoanele fizice rezidente majore la data efectuării subscrierii, precum şi de cele care au participat la emisiunile anterioare, din luna iulie şi august. Pentru acest scop, poate fi utilizat atât numerarul, cât şi viramentul bancar, plata putând fi făcută la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi la oficiile Poştei Române.

Regula jocului spune că un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, însă valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 200.000 lei, faţă de 100.000 lei la precedentele ediţii. În perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei, însă, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. De asemenea, în caz de deces, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor care prezintă documentele legale necesării atestării calităţii de moştenitori.

Reamintim că cea mai recentă statistica disponibilă privind numărul de subscrieri şi valoarea acestora la nivelul judeţului nostru, exclusiv prin intermediul Trezoreriei Brăila, arată un apetit ridicat al brăilenilor pentru astfel de instrumente de investiţii. De exemplu, în perioada 1 - 14 august inclusiv, Trezoreria locală a înregistrat subscrieri în valoare de aproape 4,9 milioane lei din partea a 96 de investitori. Ca termen de comparaţie, la precedenta emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de MFP în cadrul Programului Tezaur – ediţia Centenar, (în perioada 15 iunie - 6 iulie) cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an, la nivelul judeţului nostru au fost subscrieri în valoare de 14.217.967 lei, din partea a 380 de investitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro