Mergi la conţinutul principal

O nouă ediție a Concursului Județean ”Toleranță - respect și promovarea diversității culturale”

• cea de-a șasea ediție a concursului s-a desfășurat pe 16 noiembrie, de Ziua Internațională a Toleranței, la Școala Gimnazială ”Anton Pann”

 

În fiecare an, pe 16 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Toleranței, iar Școala Gimnazială ”Anton Pann” din Brăila a sărbătorit acest eveniment printr-o nouă ediție a Concursului Județean ”Toleranță - respect și promovarea diversității culturale”. La cea de-a VI-a ediție au participat elevi din 10 unități școlare: Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Colegiul Economic ”Ion Ghica”, Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian”, Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăței, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Toma Tâmpeanu” Galbenu, Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu", Școala Gimnazială Lanurile și Școala Gimnaziala Unirea.

Echipele au fost constituite din șase elevi, majoritari și minoritari, care au avut de susținut mai multe probe. La final, toți participanții au primit premii constând în diplome și cărți oferite de Centrul Național de Cultură a Romilor - Romano Kher. Anul acesta, trofeul ”Școala interculturală”, oferit de Asociația Centrul Cultural Comunitar ”Anton Pann” Brăila, a fost obținut de Colegiul Economic ”Ion Ghica”.

”Toleranța nu înseamnă indulgență și nici indiferență, ci respect și aprecierea diversității culturale și a formelor ei de expresie. Ziua de 16 noiembrie are menirea să ne amintească faptul că e datoria fiecăruia dintre noi să cunoaștem și să promovăm diversitatea, că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori și convingeri pentru realizarea unei solidarității reale în diversitate. Pentru a lărgi orizontul cunoașterii am considerat că este necesar să adunăm într-un singur loc mai multe unități de învățământ din județul Brăila pentru a sărbători împreună diversitatea culturală. Felicitări tuturor participanților! Felicitări profesorilor coordonatori! Va mulțumim pentru implicare! Sa ne revedem sănătoși și bucuroși la anul!”, a transmis Gina Anton, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială ”Anton Pann” și membru marcant al comunității rrome din Brăila.

Concursul Județean „Toleranță - respect și promovarea diversității culturale” este cuprins în calendarul activităților educative județene al Inspectoratului Școlar Județean Brăila și an de an își propune să promoveze în rândul participanților concepte precum toleranță, respect, diversitate culturală și prietenie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro