Mergi la conţinutul principal
Administraţia ia în considerare cererile brăilenilor

O nouă dezinsecţie în toată Brăila

• primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a decis ca, de luni, 20 iulie 2020, în fiecare noapte, să se facă dezinsecţie “până la dispariţia ţânţarilor” • pe 29 iunie, echipajele Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) au finalizat cea de a II-a etapă a dezinsecţiei terestre, după care a urmat tratamentul • fiecare etapă de dezinsecţie costă municipalitatea câte 560.000 de lei

 

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a anunţat pe pagina sa de Facebook că va demara o nouă etapă de dezinsecţie în toate cartierele oraşului, pentru a stopa “această invazie a ţânţarilor”.

“Ploile din ultima săptămână şi apele crescute ale Dunării, care au intrat în bălţile de pe malul de vis-a-vis, au generat această invazie a ţânţarilor. Duminică vom anunţa apicultorii şi asociaţiile acestora, iar de luni, în fiecare noapte, până va scădea numărul lor şi vor dispărea, vom efectua tratamente cu substanţe autorizate împotriva ţânţarilor”, a precizat edilul şef al Brăilei.
Potrivit primarului Dragomir, elicopterul folosit în dezinsecţie era programat să acţioneze din data de 20 iulie 2020, însă va fi solicitat să intervină în avans, dacă acest lucru va fi posibil.

Contactat zilele trecute, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, Dumitru Munteanu, ne-a declarat că serviciul pe care îl conduce dispune de fondurile necesare desfăşurării celor cinci etape de dezinsecţie programate anul acesta pentru stârpirea ţânţarilor din oraş, valoarea unei singure etape de dezinsecţie fiind de 560.000 de lei.

Reamintim că, la sfârşitul lunii iunie, patru nopţi la rând, echipajele Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, aflate în patru autospeciale, au efectuat dezinsecţia pe toate străzile oraşului, în cadrul cele de-a 2-a etape a dezinsecţiei terestre. În ultima noapte, echipajele SUPAGL au împrăştiat substanţe împotriva ţânţarilor pe Calea Galaţi şi pe străzile din cartierele Vidin, Pisc şi Progresul, între orele 1.00 şi 4.00 dimineaţa. A doua zi, de la ora 6.00, s-a dat startul tratamentului avio (din elicoper), substanţele folosite pentru dezinsecţie fiind dintre cele avizate de Ministerul Sănătăţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro