Mergi la conţinutul principal

O nouă creştere semnificativă. 51 de noi cazuri COVID -19 la Brăila

•  joi erau internaţi 302 pacienţi, 7 dintre aceştia fiind transferaţi din alte judeţe • numărul persoanelor decedate s-a menţinut la 20, la fel ca în ziua anterioară, 14 fiind din Brăila

 

Alte 51 de cazuri Covid la Brăila. La data de 30 iulie, Prefectura Brăila a anunţat că s-a ajuns la peste 800 de cazuri, faţă de 762 înregistrate până miercuri. Potrivit informaţiilor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate în total, 813 de cazuri, dintre care 51 sunt cazuri nou confirmate în ultimele 24 de ore. De asemenea, sunt internaţi 302 pacienţi, 7 dintre aceştia fiind transferaţi din alte judeţe. În ceea ce priveşte numărul deceselor, joi erau înregistrate 20, fiind vorba despre 14 decese confirmate în Braila, 4 în Galaţi, 1 în Tulcea şi 1 Ialomiţa, persoanele în cauză fiind transferate la Brăila. Totodată, la data de 30 iulie, erau 245 de persoane în carantină si 36 in izolare la domiciliu.

De asemenea, după cum se arată în comunicatul transmis de Prefectura Brăila, în ziua de 29 iulie 2020, poliţiştii au acţionat în sistem integrat, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 455 de persoane şi a 25 de societăţi comerciale. Cu această ocazie au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care: 18 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID; 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 5 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun municipal şi intrajudeţean şi în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. S-a acţionat şi în mijloacele de transport persoane ce aparţin marilor societăţi din judeţul Brăila, cu ajutorul cărora angajaţii acestora se deplasează la şi de la locul de muncă. Astfel, au fost legitimate 240 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 142 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro