• în perioada 17 februarie - 7 martie, se va derula campania trimestrială de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor periculoase menajere, respectiv a deșeurilor textile, în tot municipiul Brăila • operațiunea este organizată de compania de salubritate Polaris, în parteneriat cu Primăria Brăila, fiind adresată persoanelor fizice • IMPORTANT: în cazul deșeurilor voluminoase, programările se fac telefonic în săptămâna dinaintea perioadei în care este programată zona unde locuiește solicitantul, conform tabelului atașat
La fel cum s-a întâmplat și în timpul campaniilor trimestriale organizate pe parcursul anului trecut, și de această dată colectarea deșeurilor voluminoase se face GRATUIT, direct de la domiciliu, în baza solicitărilor telefonice adresate de cei interesați. Astfel, în perioada 17 februarie - 7 martie a.c., brăilenii au posibilitatea de a se debarasa, fără niciun efort și fară niciun cost suplimentar, de orice obiect voluminos pe care nu-l mai folosesc și care ocupă spațiul inutil, printr-o simplă solicitare la numărul de telefon 0725551330, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Atenție, solicitările se fac în săptămâna de dinaintea perioadei în care se vor face colectări în zona unde locuiesc cei interesați. Programările pe zone sunt detaliate în tabelul atașat acestui articol.
Deșeurile voluminoase trebuie scoase în fața blocului/casei, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până cel târziu ora 09:00 dimineața, în ziua de colectare aferentă zonei în care locuiesc solicitanții.
Colectarea deșeurilor voluminoase de la populație se va face de luni până vineri.
Deșeuri voluminoase acceptate sunt următoarele:
- obiecte de mobilier (ex. dulapuri, birouri, scaune, mese, paturi, canapele, fotolii, saltele etc.);
- uși din lemn sau din alt material;
- tâmplărie geam din lemn sau din alt material;
- covoare, linoleum, mochete;
- deșeuri textile menajere (deșeurile vor fi predate în punctele fixe, unde va staționa o mașină destinată atât colectării deșeurilor periculoase, cât și a celor textile, fiecare fiind depozitat în recipiente separate);
- deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE).
Colectarea deșeurilor periculoase provenite din deșeurile menajere
Deșeurile periculoase se predau prin aport voluntar la unul din punctele de colectare amenajate temporar în fiecare cartier din municipiu, conform unei programări exemplificate, de asemenea, într-un tabel atașat articolului. La punctul de colectare va staționa în intervalul orar 08:00-16:00 o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare colectării categoriilor de deșeuri. La punctul fix de colectare se vor primi doar deșeuri generate de populație.
Deșeuri periculoase acceptate:
- Cutii de vopsea, lacuri pentru lemn, diluanți, cerneluri, adezivi;
- Baterii, acumulatori (exclus acumulatori auto);
- Ambalaje de la detergenți, produse de curățenie și dezinfecție;
- Ambalaje de la produse cosmetice (ex. ojă, lac de unghii, acetonă, fixativ, vopsele pentru păr);
- Ambalaje de la produse pentru îngrijirea grădinilor și a peluzelor (ex. pesticide, erbicide);
- Soluții și spray-uri pentru gândaci, otravă;
- Becuri și alte surse de iluminat;
- Alte recipiente ce conțin substanțe toxice;
- Ulei alimentar uzat (se depozitează în recipiente de plastic tip PET de către cetățeni, apoi se predă la punctul de colectare).
În aceleași puncte de colectare vor putea fi aduse și deșeuri din material textil (haine, pături, prosoape). Acestea vor fi predate în punctele fixe, unde va staționa o mașină destinată atât colectării deșeurilor periculoase, cât și a celor textile, fiecare fiind depozitat în recipiente separate.