Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noapte si o zi fara apa

O avarie de amploare survenita la magistrala de apa in zona Chiscani si o defectiune la reteaua din cartierul Radu Negru au pus vineri la grea incercare regia locala apa-canal, care a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu apa a orasului. Desi conducerea regiei anuntase de vineri ca furnizarea apei potabile va fi reluata simbata dimineata, in jurul orei 7.00, situatia a reintrat partial in normal, gradual, pina la ora 11.00. Partial, pentru ca minute bune dupa reluarea furnizarii, la robinete a curs apa murdara, intens colorata de depunerile pe conductele retei din municipiu. Asta dupa ce mai multe zone din municipiu nu au avut apa potabila in noaptea de vineri spre simbata.
Ieri, am incercat sa luam legatura cu reprezentanti ai conducerii RA "Apa", pentru a afla motivele intirzierii, insa numai dispeceratul a fost disponibil telefonic si doar pentru a informa ca nu poate furniza date cu privire la reluarea furnizarii apei potabile intrucit dispecerul nu are competente in acest sens. Nici directorul general al regiei nu a fost de gasit la telefon pentru a prezenta aceste date.
Toate problemele in ceea ce priveste furnizarea apei potabile au fost generate de doua incidente petrecute in cursul zilei de vineri, 15 septembrie. Primul eveniment a fost inregistrat la ora 11.30, cind s-a produs o avarie pe magistrala de alimentare cu apa potabila, In zona Chiscani. "Datorita schimbarii regimului de viteza In conducte, calitatea apei din punct de vedere al turbiditatii si presiunea In anumite zone vor fi afectate", avertiza vineri conducerea RA "Apa", intr-o informare de presa In jurul orei 13, un al doilea incident a afectat si reteaua din zona cartierului Radu Negru unde, din cauza executiei lucrarilor de canalizare la intersectia strazii Castanului cu strada Praporgescu, a fost avariata conducta principala din apropiere. Pentru a face fata consumului populatiei, regia a furnizat vineri dupa-amiaza apa din alte surse pina spre miezul noptii, cind gradual s-a intrerupt furnizarea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii