Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nava cu echipaj ucrainean sechestrata de pirati somalezi a fost eliberata

Autoritatile ucrainene au anuntat, duminica, eliberarea unei nave inregistrate in Malta, dar avind echipaj ucrainean, care era detinuta de mai mult de o luna de pirati somalezi, transmite AFP.
"Nava Panagia a fost eliberata la 26 noiembrie si a parasit apele teritoriale somaleze", se arata intr-un comunicat al Ministerului ucrainean de Externe.
Cei 22 de membri ai echipajului sint "in stare destul de buna", a precizat Ministerul, adaugind ca presedintele Viktor Iuscenko a discutat cu capitanul imediat dupa eliberarea vasului.
Piratii, care au interceptat nava la sfirsitul lunii octombrie la aproximativ 170 de kilometri de coasta somaleza, cereau o rascumparare de 700.000 de dolari.
Somalia, situata in Cornul Africii, este afectata de un razboi civil din 1991. Guvernul de tranzitie ales in 2004 este foarte divizat, iar premierul a cerut recent ajutorul tarilor vecine pentru a combate actele de piraterie din ce in ce mai frecvente.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii