Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O mica pauza pentru Basescu

Basescu nu mai rezista. Din seara de 19 mai, cind s-au aflat rezultatele referendumului, au trecut deja trei saptamini, iar el inca il mai vede pe Tariceanu la televizor, dind declaratii in calitate de prim ministru. Presedintele il trateaza pe premier ca pe un intrus in casa lui. Chiriasul Tariceanu nu vrea sa paraseasca locuinta, iar proprietarul Basescu nu stie la cine sa mai apeleze sa-l evacueze. Nu-i exclus ca intr-o seara sa se imbete, sa se duca peste Tariceanu, sa-i intinda mina dreapta a impacare, iar in secunda doi sa-l curenteze cu un croseu de stinga in ficat. Basescu se pricepe de minune sa loveasca pe la spate.
Cu cit Tariceanu se incapatineaza sa nu renunte la scaun, cu atit creste ambitia lui Basescu de a-l vedea pe acesta jos, la pamint. Dar nu doar jos, ci lovit cu bocancul in maxilar si jucat in picioare pin' la lo'comanda. Am vazut ieri un Basescu mai determinat ca niciodata. A aparut la ora 17 pe toate televizoarele si a tinut un discurs din care a reiesit ca zilele lui Tariceanu sint numarate. De el, cum de cine? Impresia generala a fost aceea ca presedintele a reusit sa-si arvuneasca o majoritate in parlament (de la PC, UDMR, minoritati si PSD, zic eu) pentru ca luni, cind se va dezbate motiunea de cenzura, Guvernul Tariceanu 2 sa pice. Cred ca Basescu a dat la schimb (daca se va si tine de cuvint) varianta ca renunta la gindul de a face anticipate. Cred ca Basescu, aflat la adapostul unui linistitor 75% de la referendum, incepe sa faca pasi gresiti. Stiu, visul lui este sa scape de Tariceanu, dar prea o tine din scandal in scandal si din cearta in cearta. Poate ca are dreptate, poate ca vrea sa i se recunoasca procentul de la referendum si toti sa ia pozitie de drepti in fata lui, dar daca va continua asa, pina in 2009, cred ca va irosi mai bine de jumatate din popularitatea de care se bucura in prezent. Dupa ce va scapa de Tariceanu, presedintele ar trebui macar sa mimeze faptul ca se poate discuta cu el, ca nu o tine numai pe-a lui, ca stie sa mai faca si pasul inapoi, dar nu a capitulare. Sa nu uitam ca Basescu a implinit 8 ani de cind se tot cearta cu toata lumea. A inceput cu Victor Ciorbea, pe care l-a dat jos, a continuat cu PSD ("dati-mi Consiliul"), i-a luat pe liberali la rind, iar dupa caderea lui Tariceanu cred ca ar fi bine sa ia o pauza. Repet, doar sa mimeze linistea, asta daca vrea sa mai cistige un mandat, desigur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii