Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O mică rază de lumină în suflet pentru persoanele cu handicap din Bărăganu

* în cadrul acțiunii ”Ne înnoim de Sfintele Paști” au fost duse ajutoare pentru  cei 52 de asistați ai Centrului de îngrijire a persoanelor cu handicap Bărăganu * concomitent, au primit sprijin 10 familii nevoiașe, cu mulți copii, din localitățile Bărăganu și Radu Vodă * ajutoarele au fost distribuite prin contribuția preoților Protopopiatului Însurăței și a Centrului Eparhial Galați

 

 

 

După slujitorii de la Făurei, a venit rândul preoților de la Protopopiatul Însurăței să-și ajute semenii, în cadrul programului eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paști”, devenit, iată, tradiție în Postul Mare.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, din cadrul Centrului Eparhial, în ziua de 22 aprilie - ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință - cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Protopopiatul Însurăței a desfășurat o acțiune social-filantropică la Centrul de îngrijire şi asistenţă a persoanelor adulte cu handicap, din localitatea Bărăganu. Activitatea filantropică a continuat cu ajutorarea a 10 familii nevoiaşe, cu mulţi copii, din localităţile Bărăganu şi Radu Vodă.  

”Activitatea face parte din programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, care se axează, anul acesta, pe oferirea de sprijin spiritual şi material instituţiilor medicale şi de asistenţă socială, precum şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse. Acţiunea de ajutorare a cadrelor medicale, a personalului auxiliar şi a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă socială şi a familiilor nevoiaşe din cele două localități a constat în oferirea de produse de igienă şi materiale de curăţenie, măşti de protecţie, fructe şi alte daruri”, a precizat pr. Rareș Bucur.

Darurile au fost pregătite cu grijă, în condiții de igienă, de preoţi şi voluntari, fiind apoi transportate la sediul centrului social din localitatea Bărăganu, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei şi distribuite celor 52 de asistaţi. În aceeași zi, preoţii Protopopiatului Însurăței au oferit daruri pentru 10 familii cu mulţi copii din localitățile Bărăganu şi Radu Vodă, care i-au primit cu multă bucurie. Ajutoarele, în valoare de 5.000 lei, au fost achiziționate prin contribuţia financiară a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a Protopopiatului Însurăţei.

„Orice ajutor oferit în această perioadă dificilă prin care trecem constituie un sprijin real, necesar şi aşteptat mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse”, a mai precizat părintele consilier Rareș Bucur, îndemnându-i pe credincioși să fie solidari cu semenii lor, acum, în ajunul Sfintelor Sărbători Pascale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii