Mergi la conţinutul principal

O masă caldă şi daruri pentru 70 de sărmani, în a doua zi de Crăciun

• pe 26 decembrie, preoţii de la parohia “Sfânta Cuvioasă Prascheva” au oferit hrană şi daruri pentru asistaţii Adăpostului de noapte din cartierul Vidin

 

Gânduri bune, mângâiere şi daruri oferite din inimă în a doua zi de Crăciun, cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului. Toate acestea pentru semenii noştri rămaşi fără adăpost, pe care îi judecăm, uneori, prea aspru, fără a le cunoaşte suferinţele.

Potrivit părintelui Rareş Bucur din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ziua de 26 decembrie 2019, parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila - prin preoţii slujitori Stan Ştefan (paroh), Ovidiu Soare şi Sică Bănică , însoţiţi de câţiva consilieri parohiali şi tineri voluntari - a oferit o masă caldă şi daruri specifice sărbătorii creştine asistaţilor din cadrul Adăpostului de noapte din cartierul Vidin.

În Adăpostul de noapte amintit mai sus trăiesc, la ora actuală, în jur de 70 de persoane defavorizate - tineri şi bătrâni, bărbaţi şi femei - care, pe lângă un loc unde să-şi plece capul, hrană şi asistenţă medicală, primesc şi sprijin în găsirea unui loc de muncă. Valoarea ajutoarelor acordate în a doua zi de Crăciun de parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila a fost de 2.200 lei.

Piatra de temelie a actualei biserici “Sf. Parascheva” din vecinătatea Pieţei Concordia a fost pusă în ziua de 4 decembrie 2004, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Sfântul lăcaş a fost finalizat zece ani mai târziu, în anul 2014, prin hărnicia şi dărnicia credincioşilor şi Aşezământului social-filantropic parohial închinat Cuvioasei Parascheva. Slujba de sfinţire a avut loc la data de 12 octombrie 2014.

“Milostivul Dumnezeu să răsplătească fapta cea bună şi să aducă bucurie şi pace în sufletele celor încercaţi şi marginalizaţi social, mai ales în această perioadă a Sărbătorilor Naşterii Domnului, Anului Nou şi Bobotezei!”, a spus părintele Rareş Bucur.    

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro